Hatalı park edilen ya da park edildiği yerden alınması istenen araçların sahibine Denizli Emniyet Müdürlüğünce telefonla mesaj gönderiliyor.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali İhsan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın talimatıyla hatalı parklarla ilgili yeni bir uygulama başlattıklarını belirtti.

Trafikte en önemli sorunlardan birisi olan hatalı parkların hem trafik düzenini olumsuz etkilediğini hem de diğer vatandaşların mağduriyetini ortaya çıkardığını anlatan Doğan, 155 Polis hattına gelen ihbarların önemli bölümünün bununla ilgili olduğuna dikkati çekti.

Hatalı parkla ortaya çıkan mağduriyetin ancak çekici çağrılması sonucu ortadan kaldırılabildiğini, bunun uzun süre aldığını, kesilen cezanın da sorunun çözümüne hizmet etmediğini ifade eden Doğan, sorunun çözümü ve trafik ekiplerinin yoğunluğunun azaltılması için SMS'li uyarı uygulamasına geçtiklerini dile getirdi.

Hatalı park eden araçla ilgili polis ekipleri ya da vatandaşların 155 ihbar hattına plaka bildirimi yaptığını, araç sahibinin sistemdeki telefonuna "Lütfen aracınızı bulunduğu yerden alınız. Aksi halde aracınıza ceza işlemi uygulanarak otoparka çekilecektir. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Denizli" yazılı mesaj attıklarını kaydeden Doğan, bu uygulamayla araç sahiplerinin kısa sürede araçlarını bulunduğu yerden çektiğini gördüklerini ifade etti.

Doğan, şöyle konuştu:

"Uygulama sayesinde trafik cezasına ve çekici beklenmesine gerek kalmadan sorun çözülmüş oluyor. Hem yanlış parktan dolayı mağdur olan vatandaşlar için kısa sürede çözüm üretmiş oluyoruz hem de araç sahiplerine kısa süreli parklar için cezai işlem uygulamamış oluyoruz. Araç sahibinin mesaja rağmen aracının başına gelmemesi halinde çekici ve cezai işlem aşamasına geçiyoruz."

Sürücüler de hatalı park edilen araçlar için mesaj gönderme uygulamasından memnuniyet duyduklarını bildirerek, bu sayede herhangi bir para cezası ödemeden araçlarını söz konusu yerden kaldırdıklarını kaydetti.