Konya'da görme engelli Sadık Erol, eksik adres tarif ettiği gerekçesiyle darp edildiğini öne sürdü. Yüzünde morluklar oluşan, dudağına dikiş atılan Erol, şüpheliden şikayetçi oldu.

İddialara göre, görme engelli Sadık Erol'un (56), yanına Selçuklu  ilçesi Malazgirt Mahallesi'nde adres sormak için kimliği henüz belirlenemeyen bir  kişi yaklaştı. Adresi tam olarak tarif edemeyen Erol, şüpheli tarafından  darbedildi. Görme engelli olduğunu belirtmesine rağmen darbedilmeye devam eden  Erol'un yardımına bir apartman görevlisi koştu. Evine ulaştıktan sonra polise ve  112 Acil Servis ekiplerine haber veren Erol'un yüzünde morluk oluştu. Dudağına  dikiş atılan ve darp raporu alan Erol, şüpheliden şikayetçi oldu. Polis, olay  yerinden kaçan şüpheliye ulaşmak için çalışma başlattı. Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araçla yanına yaklaşan kişinin  bir siteyi sorduğunu, kendisinin de "şu yüksek binalar" diyerek cevap verdiğini  söyledi.

"Varınca bakarsın" sözünü yanlış anladı


A blok neresi diye sorulunca, "varınca bakarsın" dediğini dile getiren  Erol, şüphelinin verdiği yanıta kızarak araçtan inip kendisine vurmaya  başladığını bildirdi.  "Ben görme engelliyim beyefendi" dediğinde şüphelinin, "şimdi  beyefendi mi olduk?" diyerek vurmaya devam ettiğini anlatan Erol, "Daha sonra aracı üzerime sürdü. Hukuki hakkımı sonuna kadar  arayacağım. En azından bu tür kişilerin cezasız kalmayacağını göstereceğim.  Tazminat davası açacağım. Kazandığım parayla apartmanın önünde köfte ekmek  dağıtacağım. Her zaman doğruluk ve dürüstlüğün yanındayım" diye konuştu.

"Üzüntüyle karşıladık"


Görme Engelliler Fedarasyonu Genel Sekreteri ve aynı zamanda  Görmeyenleri Koruma Derneği  Konya Şube Başkanı Veli Özağan, üyelerinin başına  gelen olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Savunmasız görme engelli Sadık Erol'a yapılan saldırıyı kınadıklarını  vurgulayan Özağan, hak arama konusunda Erol'u desteklediklerini kaydetti.