İzmir'de 2 yıl önce Aile Mahkemesi'ne başvuran 47 yaşındaki Ayla Ç.'nin iddiasına göre, yıllar önce Aliağa'da yaşayan ve o dönemde 26 yaşında olan Zihni T, 1960'ta çalışmak için İzmir'e geldi. Burada kardeşi Ahmet T.'nin yanında kalmaya başlayan Zihni T. iddiaya göre yengesi N.T. ile yasak aşk yaşadı. Bu ilişkiden 1965'te A.Ç. dünyaya geldi. A.Ç.'nin yıllarca babası bildiği Ahmet T, 3 yıl önce alzheimer'a yakalandı ve kayboldu. Bunun üzerine annesi gerçeği itiraf etti. Büyük şok yaşayan A.Ç. mahkemeden gerçeğin ortaya çıkarılmasını istedi.

POLİS ZORUYLA TESTE GÖTÜRÜLDÜ

İddiaları reddeden Zihni T. ise mahkemenin kararına rağmen DNA testine de gitmedi. Hakim bunun üzerine Zihni T.'nin, A.Ç.'nin babası kabul edilmesine karar verdi. Ancak Yargıtay DNA testi yapılmadığı için kararı bozdu. Bunun üzerine yerel mahkemenin hakimi, DNA testi yaptırmaktan kaçan Zihni T. hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkemenin kararı üzerine Zihni T. gözaltına alınıp, adliyeye götürüldü. Zihni T, "DNA testine gerek yok. Babalığı kabul ediyorum" demesine rağmen mahkeme testin yapılmasının yasal zorunluluk olduğunu belirterek babayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.
VE NÜFUSA KAYDEDİLDİ...

DNA testinde Zihni T.'nin, yüzde 99.99 oranla A.Ç.'nin babası olduğu tespit edildi. Mahkeme rapor doğrultusunda Zihni T.'nin, A.Ç.'nin babası olduğuna karar verdi. Zihni T.'nin nüfus kayıtlarında babası olarak yazılmasını sağlayan kadının, Zihni T. aleyhine açtığı 500 bin liralık tazminat davası da sürüyor. (Sabah)