Zonguldak Valiliği'nde tekniker olan ve 38 yıldır müzikle uğraşan Ergin Erdem, dün saat 15.00 sıralarında mide rahatsızlığı şikayetiyle özel hastaneye başvurdu. Acil Serviste doktorların müdahale ettiği Erdem, yapılan tahlillerinin ardından değerlerinin normale dönmesi üzerine yaklaşık 2 saat sonra evine gönderildi. Gece 03.00 sıralarında evinde tekrar rahatsızlanan Erdem, 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Erdem, gelen sağlık ekibinin yaptığı müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Erdem'in tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Dr. Ekrem Sönmez, acil servise başvurduğunda yapılan tahlillerinde Erdem'in birçok değerinin yüksek çıktığını ve gerekli müdahalenin yapıldığını söyledi. Sönmez, "Hastaya gerekli tüm müdahaleleri yaptık. Ben ek olarak kalp krizi olup olmayacağı konusunda film çekerek gerekli tahkikleri yaptırdım. Bir sorun gözükmedi. Kalp krizi maalesef bir anda ortaya çıkabiliyor" dedi.


Kentte 'mega star' olarak tanınan, festivallerde konser veren, birçok bestesi bulunan, en son 17 Mayıs 2010'da 30 madencinin öldüğü grizu faciasının ardından 'Grizuya Ağıt' şarkısını yazıp besteleyen 1 çocuk babası Ergin Erdem için çalıştığı Valilik önünde tören düzenlendi. Törende, babasının şapkasını takan kızı Seda Baykal ile yakınları gözyaşlarını tutamadı. Dua edilerek helallik alınmasından sonra Baştarla Camisi'ne götürülen Erdem'in cenazesi, ikindi kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verildi.