Zonguldak'ta kabus dakikaları... Kozlu ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde TCDD'ye ait bir lojmanın alt katında bulunan bodrumu kendilerine oda yapan gençler eğlenmek amacıyla içeriye girdi. Ancak bir süre sonra patlama meydana geldi. Ağır şekilde yanan gençlerin yardımına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Kısa sürede olay yerine giden Kozlu Belediyesi İtfaiye ekipleri vücutlarının çeşitli yerlerinden yanarak yaralanan Ali Ö. (19), Arif K. (18) E.A. (16) Serkan Ö. (19), Anıl A. (18) ve M.Ö. (17) ile karşılaştı.
 
‘MÜZİK SİSTEMİ PATLADI’ DEDİLER
 
Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Gençlerin yakınları da hastaneye gelerek bilgi almaya çalıştı.

Öte yandan, yaralanan gençlerden Anıl A.’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Gençler hastanede verdikleri ilk ifadede içeride bulunan müzik sisteminin patladığını ileri sürdü. Vücutlarında ikinci ve üçüncü derece yanık oluştuğu tespit edilen gençlerden Serkan Ö. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Anıl A. Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Ali Ö. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Arif K. ve E.A. ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulans ile sevk edildi.
 

ÇAKMAK GAZI ÇIKTI...
 
Olayla ilgili polisin yaptığı soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı.   İtfaiye ve polis ekipleri, patlamanın meydana geldiği bodrum katında  çakmak gazı tüpleri buldu. Gençlerin, söz konusu bodrum katını kendilerine oda  yaptıkları, zaman zaman burada toplandıkları iddia edildi.
 
İddiaya göre 17 yaşındaki M.Ö.’nün evinin bodrum katında buluşan 19 yaşındaki Serkan Ö., 18 yaşındaki Anıl A., 19 yaşındaki Ali Ö., 18 yaşındaki Arif K. ve 16 yaşındaki E.A., çakmaklara doldurulan gazın bulunduğu küçük tüplerden iddiaya göre gaz çekmeye başladı. Çakmak gazını içlerine çeken gençlerden biri sigara yakmak istedi. Gencin elindeki çakmağı alevlendirmesiyle birlikte odaya dolan gaz gürültüyle patladı.