2012 yılı Mayıs ayında, Günaltay Mahallesi’ne otomobille gelen Nuran U. (28) ile eşi İsmail U. (35), iddaya göre yaşları 14 ile 16 arasında olan 4 çocuğu cinsel ilişkiye girmek için kullanılmayan bir fırına götürdü. Nuran U. tanınmamak için başına sarı peruk takarken, İsmail U. "Piyango sana vurdu" diyerek içlerinden A.Y.’yi seçti. İddiaya göre eşi Nuran U., A.Y. ile ilişkiye girerken kendisi de mastürbasyon yaptı. Çift ardından mahalleden ayrıldı. 
 
Yüzde 50 engelli raporu bulunan oğlu A.Y.’nin eve geç gelmesinden şüphelenen anne S.Y., durumu öğrenince karakola gidip şikayetçi oldu. Mağdur A.Y. olayın nasıl gerçekleştiğini, psikolog eşliğinde anlattı. Diğer çocukların verdiği araç plakasından, çift yakalanıp tutuklandı. Savcı, iki sanık hakkında, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hayasızca hareketlerde bulunma’ suçlarından 8.5 yıl ile 16 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanıklar yargılama sürerken tahliye edildi.
 
İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen yılın sonunda yapılan son duruşmaya tutuksuz yargılanan İsmail U., eşi Nuran U. ile tarafların avukatları katıldı. Her iki sanık da suçlamaları kabul etmedi. 
 
Sanıkların avukatı Aslı Sanem Aksoy, her iki müvekkilinin telefon HTS kayıtlarının bulunduğu CD’nin çözümünün bugüne kadar yapılmadığını belirterek çözümün yapılmasını istedi. Dinlenen tanıkların ifadelerinde çelişkiler olduğunu, bunların yeniden dinlenmesini talep etti. Müvekkilerim yüklenen suçu işlediklerine dair delilin olmadığını, mağdurun sanıklara yönelik eşkal anlatımları dahil en ufak bir benzerliğin bulunmadığını, suç işlendiği iddia edilen fırının bu durum için uygun olmadığını belirtti. Mağdurun şikayetten vazgeçtiğini, onun ağbeyinin de çocuk mahkemesinde ’cinsel istismar’ suçundan yargılandığını, bu durumun da kafalarında şüphe yarattığını dile getirdi. Müvekkilerinin beraatlerini karar verilmesini istedi.
 
Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç ise mağdur ve tanık beyanlarıyla, toplanan delillerle dosyanın bugüne kadarki aşamasında olayın aydınlandığını belirtip tüm taleplerin reddine karar verilmesini, sanıkların da cezalandırılmasını istedi.
 
Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, yargılamanın bittiğini belirtip, sanık karı kocayı önce 10’ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından cezalarını 9’ar yıl 4’er ay 15’er gün hapse indirdi ve tutuklanmarına karar verdi. 
 
Tutuklanan Nuran U. ile eşi İsmail U. duruşma salonunda karara tepki gösterdi. Her iki sanık da ağlayarak mahkeme heyetine, "Çocuklarımız var. Biz böyle hayal etmemiştik. Kendimiz duruşmaya geldik. Delillerin toplanmasını kendimiz talep ettik. Haketmediğimiz cezayı aldık. İşlemediğimiz suçtan tutuklandık. Adalet bu mudur? Sizin de çocuklarınız var. Sizi Allah’a havale ediyorum. Çocuklarınızdan görürsünüz inşallah" diye bağırdı.
 
Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, söylenen sözlerin, alınan cezaya ve tutuklama kararına duygusal tepki niteliğinde olduğunu, hakaret kasıtları bulunmadığını, savcvılığa suç duyurunda bulunulmasına gerek olmadığını zapta geçirdi.
 
Duruşmada tutuklanan çift, karar sonrası elleri kelepçelenerek cezaevine götürüldü.