‘Zengin şirket sahipleri’ eğiliminden rahatsız olan Price, çalışanlarının maaşını radikal bir kararla 70.000$’a yükseltti. Genç iş adamı, 1 milyon dolar olan maaşını da çalışanlarıyla aynı ücrete düşürdü. Cömertlikleri bu kadarla bitmiyor genç adamın; şirketin sahibi Dan Price, ekstra ödeme yapabilmek için şirketin %80 karından da vaz geçeceğini açıkladı. Kararların açıklanması için bir toplantı düzenleyen Price, tüm çalışanlarını bir araya topladı ve kararlarını açıkladı. Takdir edersiniz ki sevinç çığlıkları havada uçuştu. New York Times’ın haberine göre, şirket Seattle ofisinde çalışan 70 çalışana zam yapıyor, bunların 30’unun maaşı ise en az iki katına çıkıyor. Ne para ama… Price çalışanlarına şu sözlerle hitap etti: “Şuan herkes çıldırıyor mu? Ben biraz çıldırıyorum. Bir C.E.O olarak benim ve sıradan birinin piyasa faiz oranını karşılaştırmak anlamsız olacaktır. Hatta absürt.” Herkes böyle bir patrona sahip olmak ister, buna şüphe yok. Peki Dan nasıl bu günlere geldi? Size biraz bilgi verelim. Dan Price, geçen yıl 6.5 milyar dolar gelir elde eden şirketin temellerini, daha okul yıllarındayken atmış. Üniversiteyi Seattle Üniversitesi’nde okuyan Price, hayalini, kardeşinden aldığı ufak bir yardımla kurmaya başlamış ve bu günlere kadar getirmiş.



Maaşları açıklarken uzun konuştuğunu farkeden Price, “Neyse çenem düştü. Bu uygulama etrafımdaki insanların hayatında büyük farklılıklar yaratacak.” 



Düşünsenize, patronunuz hepinizi bir araya topluyor ve ‘ufak’ bir cömertlik yaparak artık kendisiyle aynı maaşı alacağınızı söylüyor. Türkiye’de bu imkanı sağlayan bir patron varsa hemen şimdi bunu açıklamasının tam sırası!