Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Elazığ'da öğrenci yurdunda taciz iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. 4 kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddialarında adı geçen 6 personel açığa alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki cinsel istismar ve taciz iddialarıyla ilgili harekete geçti. İsmi geçen çalışanları açığa alan bakanlık, detaylı bir soruşturma başlattı.
 
Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada, "2007-2012 yıllarını kapsayan ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iddialara ilişkin soruşturmanın yanı sıra; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından üç müfettiş görevlendirilerek soruşturma yürütülmektedir. Ayrıca yürütülen soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacı ile kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personel açığa alınmıştır. Bakanlığımız çocukların, kadınların, engelliler, yaşlıların kimsesizlerin kimsesi olma yolunda büyük hizmetler ifa etmektedir. Bu bakımdan henüz soruşturma aşamasında olan bir konu dolayısıyla Bakanlığımızın bir kuruluşunun "Tecavüz Merkezi" başlığıyla kamuoyunda itibarsızlaştırılması tüm bu hizmetlere zarar verecek bir nitelik taşımaktadır. Soruşturmaların gereği yapılarak kamuoyu bilgilendirilecektir" denildi.
 
4 kız çocuğunun 6 yıl boyunca görevlilerin cinsel istismarına uğradığı ve bu nedenle yurttan kaçtıkları iddia ediliyor.

O YURT KAPATILDI
 
Elazığ’da 2013 yılına kadar kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara hizmet veren, 18 yaş altı kız çocuklarının kaldığı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi’nde taciz ve cinsel istismarın yaşandığı iddia ediliyor. İddia ile ilgili 2014 yılında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada mağdur çocukların verdikleri ifadeler doğrultusunda aralarında olaya karışan ve bilgi sahibi olanların da yer aldığı ileri sürülen 6 şüphelinin ifadesinin alındığı öğrenildi.  Savcılık soruşturmasının da devam ettiği bildirildi.
Olaylarda adı geçen Harput Kız Yetiştirme Yurdu’nun binasının ise tamamen boşaltıldığı, çocukların ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde kurulan Çocuk Evleri Sitesi’ne gönderildiği belirtildi.