Alanya'da son 1 ayda yaşanan hırsızlık olayları üzerine operasyon başlatan polis, hırsızlıkların aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Polisin peşine düştüğü şüpheliler, ilk olarak Cikcilli Beldesi'nde Hacı Servet Demirtaş'a ait otomobili çaldı. Yakıtı bitince aracı terk eden şüpheliler, ardından Saray Mahallesi'nde Metin Başata'ya ait otelden bir kamera, elektrikli soba, su ısıtıcı ve çok sayıda içki çaldı.

FACEBOOK'A GİRDİLER
Her seferinde kaçan hırsızlar, son olarak Damlataş Caddesi'nde Mehmet Özcan'a ait kafeteryaya girdi. İşyerindeki LCD televizyonu yerinden söken şüpheliler, güvenlik kameralarına aldırmadan buradaki bilgisayardan sosyal paylaşım sitesi 'facebook'a girerek arkadaşlarıyla sohbet etti.

İNŞAATTA YAKALANDILAR
Sabah işyerine geldiğinde soyulduğunu fark eden Mehmet Özcan, durumu polise bildirdi. Güvenlik kameralarını izleyen ekipler, şüphelilerin bilgisayardan 'facebook' hesaplarına bağlandığını belirledi. Yazışmaları inceleyen polis, şüphelilerin çok sayıda hırsızlık suçundan sabıkası bulunan 20 yaşındaki M.E., 17 yaşındaki O.Y. ve aynı yaştaki S.A. olduğunu belirledi.

Şüphelilerin Tepe Mahallesi'nde bir inşaatta kaldığını tespit eden polis, operasyon düzenledi. Kaçmaya çalışan 3 kişi, gözaltına alındı. İnşaatta yapılan aramada, şüphelilerin girdiği yerlerden çaldığı çok sayıda eşya da ele geçirildi.