Kayseri'de, kızına 5 yıldızlı otelde düğün yapıp ünlülerden sahte çelenklerle güven sağlayan Nuh Mehmet G., damadı dahil 150 kişiyi çarptı

Sabah'tan Ali Atundaş'ın haberine göre; Nuh Mehmet G., 2011'de kızına 5 yıldızlı otelde dillere destan bir düğün yaptı. Coşkun Sabah'ın sahne aldığı düğünde birçok işadamı ve ünlü isimden gelen çelenkler davetlilerin dikkatini çekti. Nuh Mehmet G. samimiyet kurduğu birçok kişiyle iş yapmaya başladı.

UCUZ ALTIN VAADİYLE...


Devletin kendisine özel yetki verdiğini ve Darphane'den altın alma hakkının bulunduğunu ve isteyenlere ucuz altın satabileceğini söyledi. Nuh Mehmet G.'den ucuz altın alanlar, ellerinde avuçlarında ne varsa satıp, parasını ona verdi.

Nuh Mehmet G.'nin ortadan kaybolmasından sonra gerçekler gün yüzüne çıktı. G.'nin düğünde ünlü işadamlarının adlarının yazılı olduğu çelenkleri kendisinin yaptırdığı ortaya çıktı. Kendisini altın müteahhidi olarak tanıtan Nuh Mehmet G.'nin kuyumcu, oto galerici ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra kızıyla evlenen damadı Osman Aslan ve dünürünü de dolandırdığı ortaya çıktı. Damadını 70 bin lira, dünürünü ise 400 bin lira dolandıran Nuh Mehmet G.'nin kızı da düğünün ardından sırra kadem bastı. Nuh Mehmet G.'nin aralarında pilot, polis, sağlık memuru, maliye kontrolörü, banka memurunun da bulunduğu yaklaşık 150 kişiyi 9 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. G. hakkında yakalama kararı da çıkarıldı.