Elazığ’da boğazına kaçan sineği öldürmek için  tarım ilacı  içirilen 65 yaşındaki çoban Aydın Kıyak hastanelik oldu.

Elazığ’da boğazına kaçan sineği öldürmek için  tarım ilacı  içirilen 65 yaşındaki çoban  Aydın Kıyak hastanelik oldu. Yoğun bakımda solunum cihazına bağlı tedavisi süren Kıyak’ın hayati tehlikesi devam ediyor.

Olay, Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı Gözeli köyüne meydana geldi. İddiaya göre, çobanlık yapan 65 yaşındaki Aydın Kıyak’ın 2 gün önce boğazına  sinek  kaçtı. Boğazına kaçan sinekten rahatsız olan Kıyak, durumu yanında çalıştığı iş verenlerin yakınlarına söyledi. Durumdan haberdar olanlar Kıyak’ın boğazına kaçan sineğin ölmesi için  tarım ilacı  içmesini önerdi. Bunun üzerine Kıyak, tarım ilacını içti. Rahatsızlanan Kıyak, Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Midesi yıkanan ve panzehir verilen Kıyak, yoğun bakıma alınarak solunum cihazına bağlandı.

Fırat Üniversitesi Dahiliye Yoğun Bakım Servisi doktoru Bedrettin Orhan, hastaya çok tehlikeli bir  tarım ilacı verildiğini söyledi. Orhan, "Biz midesini yıkadık ve panzehir verdik. Şu anda durumu kritik, yoğun bakımda tedavisi sürüyor” dedi.

Babasının durumunu anlatan oğlu Mehmet Kıyak ise 2 gün önce babasının boğazına  sinek kaçtığını ve bu durumun rahatsızlık verdiğini söyledi. Kıyak, "Babam da sürü sahibinin evine gelince durumu anlatmış. Oradakiler de bu ilacı önermişler. Toz halindeki ilacı bir bardağa karıştırıp babama vermişler. Babam da içer içmez rahatsızlanmış. Hastaneye kaldırıldı, midesi yıkandı ve şu an yoğun bakımda. Doktorun dediğine göre çok etkili bir ilaçmış, yani zehirmiş" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili jandarmanın soruşturma başlattığı öğrenildi. 

(İHA)