DİYARBAKIR’da, 6 yıl boyunca öz kızkardeşleri Ş.T.’ye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle 15’er yıl hapis cezasına çarptırılan iki ağabeyin davasında gerekçeli karar açıklandı. Kararda mağdurun, ’sert feodal yapının çaresizliği nedeniyle şikayetten vazgeçtiği’ yer aldı. 
 
ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ AMA...
 
Diyarbakır’da 2006 yılında 9 yaşında olan kızkardeşleri Ş.T.’ye 6 yıl boyunca cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan 23 yaşındaki M.T. ve 22 yaşındaki A.T. ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki ağabeyi üst sınırdan cezalandıran 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dava ile ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Kararda mağdurun dava aşamasında şikayetinden vazgeçmesine rağmen sanık ağabeylerin cezalandırılmasının gerekçeleri anlatıldı. Kararda sanıkların mağduru defalarca farklı şekillerde cinsel yönden istismar ettiğini belirten mahkeme, küçük kızın ablası ve annesinin de olayı inkara dönük ifade verdiğini vurguladı. Mağdurun olayı sıcağı sıcağına anlattığı ilk ifadesini daha sonra inkar ettiğini belirten mahkeme, Dicle Üniversitesi’nde yapılan iç beden muayenesinde Ş.T.’nin kızlık zarında eski yırtık saptandığını vurguladı.   
 
DURUŞMADA AĞABEYİNE NEFRETLE BAKARAK AĞLADI
 
Davanın karar duruşmasında mağdurenin ağlayarak şikayetten vazgeçtiği ifadesinin samimiyetten uzak ve kuşkulu olduğunu belirten mahkeme, bu durumun, ’Ş.T.’nin içerisinde bulunduğu sert feodal yapıdan kaynaklı çaresizliği gösterdiğini’ vurguladı. 
 
Evde en yakını sayılabilecek anne ve ablasının bile mağdurun ifadelerini onaylamadığını kaydeden mahkeme, Ş.T.’nin duruşma anında ağabeyine nefret ve acıyla baktığını, bu sırada ağladığını belirtti. Küçük bir kız çocuğunun sadece erkek arkadaşıyla gezdiğine kızdığı için ağabeyine bu kadar ağır bir ithamda bulunmayacağı belirtilen kararda, mağdurenin özellikle namusu ve iffetinden dolayı ağabeylerine iftira atamayacağı da vurgulandı.