Lisenin fizik öğretmenlerini oldukça zor durumda bırakan olay, 9 Ocak 2014 günü yaşandı. Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nin 4 fizik öğretmeni, 12’nci sınıflara yapacakları ortak sınav için zümre olarak soruları hazırladı. Hazırlanan ortak soru kâğıdını çoğaltmak için fotokopi odasına giden öğretmenlerden biri, kopyalanacak sınav kâğıdını fotokopi makinesine koyduktan sonra öğretmenler odasında unuttuğu bir şey için 2-3 dakikalığına odadan ayrıldı.

O sırada fotokopi odasına giren bir öğrenci, fotokopi makinesinin içinde 1-2 ders sonra yapılacak olan fizik sınavının sorularını gördü. Öğrenci, fotokopi makinesinden alarak üzerine soruların başına “Hepiniz o.... çocuğusunuz” yazdığı sınav kağıdını hiçbir şey olmamış gibi yeniden makinenin içine koyarak oradan uzaklaştı. Gittiği öğretmenler odasından dönen fizik öğretmeni, olanlardan habersiz çoğattığı sınav kâğıtlarını 4 öğretmen arkadaşına verdi. Öğretmenler aldıkları sınav kağıtlarını aynı saatte girdikleri tüm 12. sınıflarda öğrencilere dağıttı.

Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir'in haberine göre, sınav kâğıtlarını aldıklarında hayretler içinde kalan öğrenciler durumu öğretmenlerine söyleyince sınav iptal oldu. Sınav kâğıdına küfrü yazan öğrenciyi kısa sürede kameralardan tespit eden öğretmenler, şaka yaptığını ileri süren öğrenciyi disipline verdi. Ertelenen sınav için fizik öğretmenleri yeniden soru hazırlamaya başladı.