Niğde’nin Ulukışla İlçesi’ne bağlı Köşkönü Köyü’nde yaşayan Hatice Özcan, sırtında Ağrıhissedince eşi ve çocukları tarafından önce Tarsus’taki bir hastaneye götürüldü. Doktor, Hatice ninenin kalbinde sorun olduğunu anlayınca Medical Park Tarsus Hastanesi’ne yönlendirdi. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya tarafından anjiyo yapılıp Hatice ninenin kalbine pil takıldı. Taburcu edilen yaşlı kadın kontrole geldiğinde 2’nci kez anjiyo işlemi yapılmak üzereyken acilen by-pass ameliyatına karar verildi.
DUYGULANDIRAN SÖZLER
Hatice nine operasyona alınırken, 57 yıllık eşi Hüseyin Özcan ağlayarak beklediği ameliyathane kapısında sürekli "Allah’ım beni al, onun hayatını bağışla" diye dua etti. Özcan, by-pass sonrası yoğun bakım servisinin önünden de ayrılmadı. Kısa süreyle içeri girmesine izin verilen Hüseyin dede, eşinin elini tutup öperek moral verdi. Hatice nine ise kendine gelir gelmez doktoruna "Bizim evimiz köyde. Kocam yemek yapmayı bilmez. Aç kalır, sefil olur. Beni bırakın evime gideyim" diye konuştu.
SAĞLIĞI İYİ
Çiftin aşkına tanık olan bütün hastane personeli gibi duygulanan Op. Dr. Özgür Mart, eşinin sevgisinin de katkısıyla Hatice Nine’nin durumunun iyi olduğunu ve artık kalp piline ihtiyacı kalmadığını söyledi. Hüseyin Dede ise 57 yıl önce görücü usulüyle bir kış günü evlendiklerini belirterek, "24 yıl Almanya’da çalıştım. Sadece 8 ay eşim yanımdaydı. Sonra onu köye göndermek zorunda kaldım. Uzun yıllar hasretlik çektim. Onu çok seviyorum" dedi.
Özcan ayrıca 7 çocuk ve 21 torun sahibi olduklarını, köyde yalnız yaşadıkları söyledi.