Bursa’da, kafası sürekli büyüyen 2 yaşındaki Mehmet’in tedavi olabilmesi için sadece 5 bin 400 lira gerekiyor.

Doktorların, kısa sürede ameliyat olmazsa öleceğini söyledikleri Mehmet’in kurtarılmasını isteyen aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Doğduktan 6 ay sonra hastalığı teşhis edilen Mehmet, boya-badana işleri yapan Yusuf ile Hasibe Saltık çiftinin üçüncü çocukları. 17 yaşındaki çocukları Mustafa spastik engelli, ortanca çocukları Muhammed’in ise gözlerinde problem var. Aile, komşuların desteği ile ayakta duruyor.



Anne Hasibe Saltık, şöyle konuştu: "Doktorlar her şeyin gayet normal olduğunu söylemesine karşın 6 aylıkken davranışlarında anormallik fark ettim. Yapılan kontrollerde kafasının büyüdüğü fark edildi. O an yıkıldım. Benim derdim yavrumun kurtulması. Benim ne çektiğimi Allah bilir. Ben yavrumun ‘anne’ demesini istiyorum, koşmasını, yürümesini istiyorum. Böyle gördüm mü benim içim parçalanıyor. Büyüklerimizden bir an önce bize yardım etmelerini istiyorum.  Ameliyat olmazsa ölecek yavrum, ölmesini istemiyorum."



Baba Yusuf Saltık ise şunları dile getirdi: "Çocuğumuzun çok acil kafasından ameliyat olması gerekiyor. En son doktorların bize söylediğine göre bu çocuk kısa sürede operasyon geçirmezse, kafasına sondaj takılmazsa hayati tehlikesi çok yüksek. Bu bizi çok üzüyor. Bize para verin demiyoruz, tek amacımız yavrumuzun kurtarılması. Şu yavrumuzun kurtarılmasını istiyoruz. Çok acil ameliyat olması lazım. Şaşırdık kaldık. Çocuğumu kaybetmekten korkuyoruz. 24 saat yanındayım. Mamadan başka bir şey yemiyor. Gittiğimiz özel hastane bizden sadece 5 bin TL ücret talep ettiler. Ama elimizde yok. Karnımızı zor doyuruyoruz. Ameliyat olduktan sonra fizik tedavi süreci olacak. Ben inanıyorum ki hayırseverlerin yardımları ile yavrumuz ayağa kalkacaktır."
Koltuk döşemeciliği yapan komşuları Levent Salgıt da elinden geldiğince aileye destek verdiklerini ancak ameliyat için destek gerektiğini söyledi. Salgıt, "Bu çocuğun sürekli bakıma ihtiyacı var, ameliyat olması gerekiyor. Daha büyük işadamlarımızdan yardım bekliyoruz. Gelip görsünler, Allah rızası için ellerinden ne geliyorsa yapılması lazım" diye konuştu.