Garden A.Ş.'nin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden (TİGEM) kiraladığı arazide bir hissedarın köpekleri zehirlediği ileri sürüldü. Köpeklere zehirli et verdiği iddia edilen işletmeci hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Diğer bir hissedar olan Sevim Kurt ve kız kardeşleri, ölen köpeklerinin gömülmesi sırasında gözyaşı döktü.

Sevim Kurt, telef edilen 5 köpekten 2'sinin kangal cinsi ve kendilerine ait olduğunu söyledi. Kurt, "Cesur bizim evde baktığımız köpekti, Paşa da bizim işletmemizin köpeği. Onun gibi biz bir sürü köpek bakıyoruz burada. Yan seranın saksılarını düşürmüş herhalde köpekler. 2- 3 gündür de 'Zehirleyeceğiz' diye söyleniyorlarmış. Bütün hayvanları bitirdiler. Evden geldik burada ikisini titrer halde bulduk. İkisini de veterinere götürdük, kurtaramadık" diye konuştu.

Kendi köpekleri dışında başka hayvanların da zehirlendiğini söyleyen Kurt, "Paşa ve Cesur sahipli, birer mezarları olacak ama diğerleri çöpe atılacak. Hep aynı şey. Nasıl bir cana böyle kıyılabiliyor? Bu nasıl bir insanlık, bunun nasıl cezası olmaz? Tek isteğimiz kanunen bunun bir yasasının olması lazım. İnsanlara caydırıcı bir şeyin olması lazım. Hiç bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan suç duyurusunun ardından Yalova Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri alanda çalışma yaptı. Yalova İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de telef olan köpeklerden inceleme için parça aldı.