Hava sıcaklığı iç kesimlerde azalacak, yurdun geneli ise parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun geneli parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Yağışlar Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı, iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek.

"KUVVETLİ ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI"

Yağışlar; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli olacak. Meteoroloji ani sel, su baskını ve ulaşımda yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşlarının dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

"KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI"

Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, ilk saatlerde Batı ve Orta Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (17) ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (13) İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (18) ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı. (22) ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (18) SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (19) ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu.(10) DİYARBAKIR: Parçalı, zamanla çok bulutlu. (18)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.