Esenler Otogarı’ndaki Metro istasyonunda çalışan 22 yaşındaki Sinan Y.’nin, başka ilden İstanbul’a gelen ve nereden jeton alacağını bilemeyen bazı kişilere kendisine ait indirimli kart ile geçiş yaptırdığı iddia edildi.
Bunun üzerine araştırma yapan İstanbul Ulaşım A.Ş., güvenlik görevlisi Sinan Y.’nin bu şekilde 3’er lira karşılığı 4 vatandaşı kendi kartı ile turnikeden geçirdiğini tespit etti.

Bu usulsüz geçişlerle şirketin tam 4 lira 90 kuruş zarara uğradığını ileri süren İstanbul Ulaşım A.Ş. avukatları, Sinan Y. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"OTOBÜSLERDE HER AN YAPILIYOR"

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Sinan Y., suçlamaları reddetti. Sadece yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen güvenlik görevlisi, “Zor durumda kalan vatandaşlara yardım ettim ben. Böyle olaylar İETT otobüslerinde her dakika yaşanıyor. Akbil’i olmayanlar, tanımadığı bir kişiye ücret ödeyerek akbilini tek seferlik kullanıyor. Hiçbir çıkarım ve menfaatim olmadan sadece yardım amaçlı yaptım bu işi. Resmi kıyafetli çalışan bir görevli olarak bu şekilde para karşılığı ticari amaçlı geçiş yaptırmam kesinlikle söz konusu değildir.”

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonunda Sinan Y. hakkında TCK’nın 155/2. maddesi uyarınca “güveni kötüye kullanmak” suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Sinan Y. önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayacak