Aslında bu hikayelerden çok var. Öldüğümü gördüm, ruhumun beden ayrılışına tanıklık ettim diyen çok insan mevcut.
Kimimiz buna inanıyoruz, kimimiz ise bir insanın öldükten sonra yaşamına kaldığı yerden devam etmesini inandırıcı bulmuyoruz.

Bu defa bir hastane odasında ölümünü izleyen kişi ünlü Astrolog Ata Nirun. Nirun geçirdiği bir kriz sonrası ambulansla hastaneye gidişini ve hastane odasında ruhunun vücudundan bağımsız yaşadıklarını ve hayata nasıl döndüğünü Facebook sayfasında anlattı:

EX OLUYOR, ÇABUK ÇABUK...

"Geçtiğimiz ay içinde ağır bir kriz geçirdim, tansiyon, kalp falan... Evde yanlızdım, kendimi yerde buldum, ötesi yok, kardeşim gelmiş, beni öyle bulmuş ve ambülans çağırmış. O anı çok az anımsıyorum, ambülansdaki görevlilerin "Ex oluyor, çabuk, çabuk..." diye bağrıştıklarını duyuyordum ama konuşamıyor, ben sizi duyuyorum diyemiyordum."

KENDİME YUKARDAN BAKTIM

"Sonra her yer kızardı. tamamen kızıl görüntüler içinde yine kendimi kaybettim. Yeniden kendime geldiğimde yoğun bakım odasındaydım ama odayı yattığım yerden değil, yukarıdan görüyordum, tam anlamıyla bir beden dışı deney yaşıyordum. Kendime baktım ve halimi hiç beğenmedim, bu bedeni artık bırakmalıyım diye düşündüm. Görevliler telaşla birşeyler yapıyorlardı ama ben hiçbir şey hissetmiyordum. Yatağın ve kendimin üstünden uzaklaşmaya çalıştım ama olmuyordu, bir türlü oradan ayrılamıyordum, görevlilerin şok yaptıklarını görüyordum, vazgeçin demek istiyor, diyemiyordum. Bir an kapıya doğru yaklaştım ama çıkamıyordum çünkü kapının ağzında çok kalabalıktı ve ben geçemiyordum."

ANİ BİR PARLAMAYLA KENDİMİ YATAKTA BULDUM

"Derken ani bir parlamayla kendimi yatakta buldum ve olay bitti. Sonrası malum, evet yıllardır araştırdığım bir olay benim de başıma gelmişti ama ölmedim veya ölemedim. Ve şimdi diyorum ki eğer ölüm gerçekten böyleyse hiç sorun yok çünkü bedensel hisler tamamen yok oluyor. Ötesini başarabilir miydim? Bilemiyorum ama dünyada yaşadıklarımdan artık kurtulmalı ve o sınırsız özgürlüğe, sessizliğe ve bedensizliğin verdiği hafifliğe ulaşmalıydım ama olmadı, zamanı mı gelmedi, ben mi ölmeyi başaramadım? Bilemiyorum. Neyse, bir daha sefere... Bu çok ilginç deneyi tüm arkadaşlarımla paylaşmak istedim...