Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan ve 4 yıldır bakımı koruyucu ailesi Gülsüm Kabadayı tarafından yapılan Umut, hayat mücadelesine yeni evinde yeni imajıyla devam ediyor. Konuşamayan, yürüyemeyen, gerçek kimliği bile henüz tespit edilemeyen ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nin verdiği kemik yaşı raporuna göre bugün 21 yaşına ulaşan Umut, ilk kez imaj değiştirip bıyık bıraktı. Geçtiğimiz günlerde, Ronesans Holding tarafından koruyucu ailesine daha rahat bir hayat sürmesi için 140 metrekarelik bir evin hediye edildiği Umut, yeni evinde kameralar karşısına ilk kez bıyıklı bir delikanlı olarak çıktı.

EN BÜYÜK PROBLEM BANYOYDU

Yeni evlerinde geçen 12 günün ardından yaşadığı duyguları İHA'ya anlatan Gülsüm Kabadayı, yeni evlerinin her açıdan hayatlarına bir farklılık getirdiğini söyledi. Ailesiyle birlikte Umut'un bakımını üstlendiklerini söyleyen Kabadayı, çevreden gelen destek sayesinde Umut'un sağlığının her geçen gün daha da iyiye gittiğini ifade etti.

Umut'un artık konuşmalara ve seslere tepki verdiğini anlatan Gülsüm Kabadayı, "Umut yeni evinde çok mutlu. Hareketleri çok değişti. Umut için özel bir banyo yapıldı. Artık Umut'u çok rahat bir şekilde yıkayabiliyorum. Evimiz giriş katı olduğu için rahatlıkla bahçeye çıkarabiliyorum. Odası çok aydınlık. Gündüz sürekli güneş alıyor. İstediği kadar uyuyabiliyor kendi odasında. Eski evimizde aynı odada kalıyorduk. Sürekli gürültü oluyordu ama yeni evimizde Umut daha rahat bir ortamda. Küvet şeklinde bir banyosu var. Yazın da küvetinin içine mineraller dökerek fizik tedavisi yapacağım. Daha da iyi olacak, buna inanıyorum" diye konuştu.