Konya'da, evliliklerinin üçüncü yılında ikinci kez  üçüz bebekleri olacağını öğrenen Karakılçık çifti, mutlulukla endişeyi bir arada yaşıyor.
 
Seydişehir'de yaşayan Cumali Karakılçık (39), yaptığı açıklamada, Kocaeli'nde soğuk demircilik yaparken 3 yıl önce eşi ile tanıştıklarını, evlenerek eşinin memleketi Seydişehir'e yerleştiklerini söyledi.
 
Evlendikten bir süre sonra eşinin hamile kaldığını, bebeklerinin  üçüz  olduğunu öğrenince mutluluklarının katlandığını dile getiren Karakılçık,  üçüz bebeklerinin bir yıl önce dünyaya geldiğini belirtti.
 
Hakan, Hamit ve Havva ismini verdikleri çocuklarını imkanları ölçüsünde sağlıklı bir şekilde büyütmeye gayret ettiklerini anlatan Karakılçık, "Özellikle mama ve bez almada maddi sıkıntı yaşadık. Mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Bazen iş oldu çalıştım, bazen çalışamadım. İş olduğunda patronumuz ve kalfalarımız yardımcı olmaya çalıştı" dedi.
 

İkinci üçüzler anne karnında 4 aylık

 
Dört ay önce kontrol için eşini doktora götürdüğünü kaydeden Karakılçık, "İkinci defa  üçüz  bebek geleceğini öğrenince şoke oldum. O gün akşama kadar kendime gelemedim. İlk üçüzlerimiz daha bir yaşındaydı. Cenabı Allah verirse veriyor" diye konuştu.
 
Sobalı evde kirada oturduklarını, bebeklerinin sıkça hasta olmaları nedeniyle geçen kış sürekli hastaneye gittiklerine işaret eden Karakılçık, ikinci üçüzleri öğrendikten sonra "Diğer üçüzler de doğduğunda hastaneden hiç gelemeyeceğiz. En azından hastane ile uğraşmayız" diye düşünerek kredi ile doğalgazlı ev satın aldıklarını söyledi.
 
Ayda 800 lira olan banka kredisinin ilk taksidini yeni ödeyeceğini anlatan Karakılçık, şöyle devam etti:
 
"Üçüzlerin sadece mama masrafı ortalama bin 100 lira. Bezi ve diğer ihtiyaçları  ile çok ciddi masraf oluyor. Mama ve bez konusunda eczaneler, alışveriş merkezleri yardımcı oluyor. Bu şekilde idare etmeye çalışıyoruz. İkinci üçüzler doğduğu zaman ne yapacağız, onu bilemiyoruz. O zaman sıkıntılar daha büyük olacak."
 

"Üçüz formülünü soranlar var"

 
Karakılçık, mahallede ikinci üçüzlerinin olacağını duyan bazı kişilerin hayret ettiğini, kendisine "formül" sorduğunu dile getirerek, "Bunun formülü var mı? Varsa biz de uygulayalım' diyenler oldu. Ben de Allah vergisi olduğunu söyledim" ifadesini kullandı.
 

"Bez ve mama için yardım bekliyoruz"

 
Anne Hacer Karakılçık da ilk üçüzleri doğduğunda çok mutlu olduğunu ancak bez ve mama masrafları karşısında çok zorlandıklarını vurguladı.
 
İkinci üçüzleri öğrendiklerinde şoke olduklarını ifade eden Karakılçık, "Onları da sağlıklı şekilde büyütmeye çalışacağım. Özellikle bez ve mama konusunda katkı bekliyoruz. Nasıl baş edeceğiz, bilemiyoruz. Her şeyden önce canları sağ olsun diyoruz" dedi.
 
Karakılçık, ev de satın aldıkların, ödemekte çok zorlanacaklarına dikkati çekerek, hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.
 
Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel de ilk üçüzler doğduğu andan itibaren devletin şefkat ve sevgisini aileye yansıtmaya gayret ettiklerini, bundan sonra da imkanlar ölçüsünde yardım yapmaya çalışacaklarını kaydetti.
 
AA