Bursa’da bir kişi tartıştığı kişinin ısırarak kulağını kopardığını iddia etti. Olayın şokunu hala atlatamadığını belirten Ali Akdemir , “Adalet istiyor, bana bunu yapan kişinin cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
 
 
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi üzerinde geçen yıl 30 Mart tarihinde meydana geldi. Akşam saatlerinde evine gitmeye çalışan 6 çocuk babası Ali Akdemir (48) caddedeki bir dönerci dükkanının önünden geçerken saldırıya uğradı. Eline döner bıçağını alan şüpheli Ş.Ç. (48), “Ne lan bana yan bakıyorsun” diyerek, Akdemir’in üzerine yürüdü. Öfkeli dönerci, ‘Seni keserim” diyerek, tehdit ettiği Akdemir’in kulağını ısırarak kopardı. Neye uğradığını anlayamayan Akdemir, olay yerinde kopan kulağının geri kalan kısmını aradı. Bulamayınca da panikle bir dolmuşa binip hemen Hastaneye gitti. Akdemir’e doktorlar, hangi hayvan tarafından ısırıldığını sordu. Hastanın, tartıştığı ve hiç tanımadığı bir kişinin saldırısına uğradığını söylemesi üzerine olaydan haberdar olan polis, alarma geçti.

 
Polis kopan kulağı aradı

 
Olay yerine sevk edilen karakol ekipleri de kavganın yaşandığı caddede, kopan kulak parçasını aradı. Fakat tüm çabalar sonuç vermedi. Karton toplayarak biri yatalak hasta 6 çocuğunun geçimini sağlamaya çalışan Akdemir, şüpheli yakınlarının hastaneye ‘Geçmiş olsun’ ziyaretine gelip, “Şikayetçi olma, biz onun adına özür dileriz. Gerekli tedavi masraflarını ödeyeceğiz” demesi üzerine, karakola müracaatta bulunmadı.

 
11 yıl hapsi isteniyor

 
Fakat savcılığın şikayet olmamasına rağmen, kamu adına başlattığı soruşturması devam etti. Hastanedeki tedavisinin ardından hayat savaşını sürdüren Akdemir, bir daha ne şüpheliden ne de yakınlarından haber aldı. Fakat Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya tarafından yürütülen soruşturma, tamamlandı. Kamu adına başlatılan tahkikat sonucunda Bursa’dan bir başka ile taşındığı öğrenilen şüpheli Ş.Ç., hakkında, “müştekinin kulağını ısırarak basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralamak ve silahla tehdit” suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Zanlı Ş,Ç., önümüzdeki günlerde 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 
"Her aynaya baktığımda..."

 
Bu arada Ali Akdemir, geçen sene olayın meydana geldiği caddede yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı. Olay günü Altıparmak’ten Çarşamba Mahallesi’ne doğru gittiğini ifade eden Akdemir, “Dükkanın önünden geçerken şüpheli beni çağırdı ve ‘Sen bana neden yan yan bakıyorsun’ dedi. Yüzüme yumruk atıp, vurmaya başladı. Ne olduğunu bile anlayamadım. Elini tuttum. Bıçak çekti, ‘Seni keser, öldürürüm’ dedi. Bu sırada kulağımı ısırmış. Ben kanları görünce fark ettim. Ben halkın içinde böyle dolaşmaktan utanıyorum. Aynaya baktığımda kopan kulağımı görüyorum. Bu benim zoruma gidiyor. Kulak kesmek pis iştir. İnsanlar ‘Ne yaptı bu adam da kulağını kesmişler’ diye düşünüyor. Devletten ricam beni bu hala getiren adamın cezasını çekmesidir” dedi.

 
"Kulağımı yiyip yuttu!"

 
Kulağının koptuğunu anlayınca olay yerinde aradığını bulamayınca da hemen dolmuşla hastaneye gittiğini ifade eden Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Kulağımı olay yerinde yoktu. Şüpheli herhalde kulağımı yiyip, yuttu. Çok vahşiydi. Hastane doktorlar, ‘Kulağını hangi hayvan ısırdı’ diye sordu. Ben de, bir insan tarafından ısırıldığını söyledim. Hastanedeki herkes hayretler içinde kaldı”.