Üç çocuk annesi Saadet Erdem (33), çocuk sahiplenmek isteyen görümcesiyle geçen yıl yetiştirme yurduna gittiğini söyledi. 
Biri kız, 3 çocuğu olduğu için koruyucu aile olmayı aklından bile  geçirmediğini ifade eden Erdem, "Çocuklarını büyüten görümcem, bir çocuğa daha  bakmak istiyordu. Yetiştirme yurdunda İlhami'yi gördük, konuşamıyordu. İlhami  boynuma sarıldı, bırakmak istemedi. Konuşamıyordu ama sanki 'beni de götürün' der  gibi bakıyordu. O an çok üzüldük, eşimle ağladık" diye konuştu. 
 


ACABA AĞLIYOR MUDUR?
 
Eve döndüklerinde huzursuz olduklarını, gece boyu, "Çocuk bizi istiyor gibiydi, acaba ağlıyor mudur?" diye düşündüklerini belirten Erdem, şöyle devam  etti: 
 
"Bir gün bana bir şey olursa çocuklarım da böyle yuvalarda kalmaya  mecbur olabilirdi. İlhami'yi, çocuklarımın yerine koydum ve onu sahiplenmeye  karar verdim. Yetkililerle görüştük, İlhami'yi istediğimizi söyledik. Şaşırdılar  ancak olumlu karşıladılar. '3 çocuğunuz varken bu çocuğa da bakabileceğinize  inanıyorsanız, tamam' dediler. İlhami ile bir yıldır birlikteyiz. İlk zamanlar  çekincelerim vardı. En küçük kızım bir yaşında, diğer çocuklar ise dört ve dokuz  yaşındaydı. Ayrıca İlhami zihinsel engelliydi. 4 çocuğa nasıl bakacağım diye  düşündüm. Baktım, bulaşıkları da çamaşırları da makine yıkıyor, halıları da  temizlemeciye veriyoruz, aslında bana çok iş kalmıyor." 
 
  İLHAMİ ARTIK KONUŞUYOR
  
Evlerinin İlhami ile daha da şenlendiğini belirten Erdem, eşinin iş  dönüşü eve daha sakin ve anlayışlı geldiğini, huzurlarının arttığını dile  getirdi. 
 
Çevrelerindeki herkese koruyucu aile olmayı tavsiye ettiklerini  vurgulayan Erdem, şunları söyledi: 
 
"Keşke yurtlarda hiç çocuk kalmasa. Tavsiyemiz sonucu birkaç akrabamız  ve arkadaşımız da koruyucu aile oldu. '3 çocuğun varken ne gerek var' diyenler  şimdi bizi takdir ediyor. İlhami, aldığımız da hiç konuşamıyordu, tuvalet  ihtiyacını söyleyemiyordu. Şimdi gayet iyi konuşuyor, derdini anlatabiliyor. 3  kardeşiyle gayet iyi anlaşıyor. Belirli aralıklarla evimize gelen Aile ve Sosyal  Politikalar Müdürlüğü yetkilileri de İlhami'de iyileşme olduğunu dile getiriyor." 
 
EVİMİZ ÇOCUK BAHÇESİNE DÖNDÜ
 
Mobilyacılık yapan baba Adem Erdem de koruyucu aile kavramını radyoda  duyduğunu, çocuk sahiplenmeyi düşünen ablasına anlattığını ancak kendilerine  kısmet olduğunu söyledi. 
 
İlhami'yi sahiplenhdikten sonra evlerinin çocuk bahçesine döndüğünü  ifade eden Erdem, "10 yaşındaki oğlumuz, İlhami'ye ağabeylik yapıyor, koruyup  kolluyor. Kızımız Damla, en iyi arkadaşı. Yaşıtı olan Arda ile biraz çekişiyor.  Evdeki aile ortamı sayesinde hem eşimin hem de çocukların ilgisiyle İlhami  konuşmaya başladı. 'Anne, baba' diyor, derdini anlatabiliyor. Eşim de ben de eve  gelen huzurun farkındayız. Allah, bu duyguyu herkese nasip etsin" diye konuştu.