Tekirdağ'da kimliği belirlenemeyen bir kişinin kangal cinsi köpeği aracının arkasında sürükleyerek yaptığı işkence hayvanseverler tarafından fotoğraflandı. Çorlu ilçesinde çekildiği iddia edilen fotoğraf hayvanseverler arasında infiale neden oldu. Şikayet üzerine yakalanan M.V. kısa sürede yakalandı. Ancak şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sokak Hayvanlarını Koruma, Yaşatma, Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Başkanı Yasin Yılmaz görüntünün kan dondurduğunu dile getirdi.
"BU İNSANLIK AYIBIDIR"
Derneklerine gelen ihbarı değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, "Bu insanlık ayıbıdır" diyerek, "Resimdeki köpeğin çektiği acıyı hepimiz görüyoruz, bu insanın beslediği başka hayvanlar varsa o hayvanların da hayatları tehlikededir. Kanunlar açıktır, bu kişinin bu günden sonra başka hayvanlara zarar vermemesi için hayvan beslemesi yasaklanmalıdır. Bu eylemi bu kadar vahşice gerçekleştiren birinin ileride başka canlara ve insanlara da zarar verebileceği yapılan araştırmalarla sabittir. Bu suç işleme eğilimi olarak kabul edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Görüntüler üzerine Orman ve Su İşleri Tekirdağ Şube Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Yılmaz, "Umarız en kısa zamanda bu şahıs yakalanır ve alması gereken cezayı alır" dedi.
YAKALANDI ANCAK İFADESİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST KALDI
Köpeği arabanın arkasına bağlayarak sürükleyen 55 yaşındaki M.V, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. M.V ifadesinden sonra serbest bırakıldı.
M.V ifadesinde "Bu benim kendi köpeğim başka mahalleye kaçtı getiremedim arabanın arkasına bağlamak zorunda kaldım. Ben yavaş gidiyordum, köpek de arkadan normal bir şekilde yürüyerek geliyordu. Diğer araçlar korna çalınca ürktü ve düştü, ben de öyle devam ettim" dedi.
Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından para cezası verilen şahsın sahibi olduğu köpek de elinden alınacak.