Tayini Çıktığı İlk Gün Şehit Oldu
Bingöl'de polisleri taşıyan servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet Polisi Duran Melemir (23), memleketi Kahramanmaraş'ta gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Gaziantep'ten tayini çıkan Melemir'in Bingöl'de göreve başladığı gün şehit olduğu öğrenildi.

Şehit Duran Melemir'in naaşı Bingöl'de düzenlenen resmi törenin ardından hava yoluyla Kahramanmaraş'a getirildi ve burada yapılan karşılama töreninin ardından son helallik için Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan baba evine götürüldü. Melemir'in naaşı daha sonra konvoylar eşliğinde tören içinKahramanmaraş Merkez Ulu Camii'ne getirildi.

"HAİNLER, BEN BU YİĞİDİN ANASIYIM"
Şehit Duran Melemir'in Türk bayrağına sarılı naaşının camiye girmesiyle birlikte gözyaşları sel oldu. Aynı saldırıda yaralanan mesai arkadaşları da cenaze törenine katıldı.
Cenaze namazı öncesi şehit babası Mustafa, annesi Pakize Melemir, "Vatan sağ olsun, senin canın sağ olsun, hükümetin canı sağ olsun. Yiğidim ağlamıyorum, yıkılmadım. Hainler bakın ben bu yiğidin anasıyım" dedi.

"ŞEHİT EŞİYİM, GURURLUYUM"
Şehidin eşi Mine Melemir ise eşinin tabutuna sarılarak, "Ben şehit eşiyim, gururluyum" demesiyle baygınlık geçirdi. Tören alanında hazır bulunan sağlık görevlilerin müdahalesiyle kendine gelen şehit eşi Mine Melemir, eşinin vesikalık fotoğrafıyla törenin sonuna kadar takip etti. Şehidin bir yaşındaki kızı Pakize Nazlım ise babasının cenazesinde bir dakika bile susmayıp ağladı.
İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Duran Melemir'in naaşı, Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YÜZLERCE VATANDAŞ KATILDI
Törene, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, şehidin akrabası milletvekili İmran Yılmaz ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Gaziantep'ten tayini çıkan Çevik Kuvvet Polisi Duran Melemir'in Bingöl'de göreve başladığı gün şehit olduğu öğrenildi.