Danıştay saldırısı ve Sauna çetesi gibi önemli davaların savcılığını yapan emekli özel yetkili Cumhuriyet savcısı Mustafa Kelkit’in avukat kızı Çağrı Gonca Gönül (35), kocasına ait silahla oynadığı sırada tabancanın ateş alması sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

Alınan bilgilere göre, Ankara’da avukatlık yapan Çağrı Gonca Gönül ve eşi Ertan Gönül önceki akşam birlikte yedikleri yemeğin ardından Çankaya’daki evlerine döndü. İddiaya göre, Gonca Gönül, eve geldikten sonra, emekli polis olan eşinin ruhsatlı silahıyla oynamaya başladı. Daha sonra silahı kafasına doğrultan Gönül, silahın ateş alması sonucu başından vuruldu. Gönül’ün kocası olayın ardından durumu hemen 155’e bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevkedildi. Polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenenin ardından Gönül’ün, olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşıldı. Gönül’ün cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıdı.
‘Kanıtla örtüşüyor’
Olayın ardından emniyette bilgisine başvurulan Ertan Gönül’ün, eşinin kendisine ait silahla oynadığı sırada silahın ateş alması sonucu olayın meydana geldiğini söylediği öğrenildi. Evde yapılan olay yeri incelemesinden elde edilen delillerin de Ertan Gönül’ün ifadesiyle örtüşen nitelikte olduğu kaydedildi. Olayın, “ateş silahla ölüm” olarak kayıtlara yansıdığı belirtilirken, Ertan Gönül emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Çağrı Gonca Gönül ve Ertan Gönül çiftinin yaklaşık 3 yıl önce evlendikleri öğrenildi. Genç çiftin 2 yaşında bir de çocuklarının olduğu kaydedildi. Gonca Gönül’ün cenazesi dün ikindi namazını müteakiben toprağa verildi.

‘Çete’ davası açmıştı

Kızı Çağrı Gonca Gönül’ü kaybeden eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, sanatçıİbrahim Tatlıses, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile Kasım Zengin’in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı “Sauna Çetesi” davasını açmıştı. Kelkit, ayrıcaDanıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’i öldüren saldırgan Alparslan Arslan’ınErgenekon davasına bağlanmadan önce Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı Danıştay davası sırasında iddia makamında görev yapmıştı. Kelkit, özel yetkileri alınarak,Sakarya’ya düz savcı olarak atanmasının ardından 27 Ağustos 2012’de kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştı.

Tabancalı oyun öksüz bıraktı