Diyarbakır'da Veysi Turan isimli kişi, eşini ikinci defa kız çocuk dünyaya getirdiği için vahşice öldürdü.

O vahşet sonrası gerekçeli karar açıklandı... Eşinin kız bebek doğuracağını öğrenen Veysi Turan, cinsiyetin netlik kazanması için doğumu bekledi. Doğum sonrası eşinin şakaklarına elektrik veren Turan, ölmediğini görünce boğdu.

Diyarbakır'da 2 çocuk annesi eşi Mübarek Turan'ı (34) erkek çocuk doğuramadığı için, doğumdan 1 gün sonra, elektrik verip boğarak öldüren Veysi Turan'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı davada, mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Mahkemenin, hakkında hiçbir indirim uygulamadığı Turan'la ilgili 11 sayfalık gerekçeli kararda olay şöyle anlatıldı:

'Katli helalse öldürüyorum'

"Eşinin ikinci kez kız bebek dünyaya getireceğini öğrenince aşırı tepki gösteren Turan, bebeğin cinsiyetinin netlik kazanması için eşinin doğum yapmasını bekledi. Doğumun ardından kızı olduğunu öğrenince, 1 gün sonra elektrik malzemeleri aldı. Eşi uyuduktan sonra bir ucunu prize taktığı elektrik kablolarının diğer ucunu kadının şakaklarına dokundurdu. Şok halinde uyanan kadının ölmediğini anlayınca boğdu. Ardından polis imdat hattını arayarak, 'Ben şu anda eşimi öldürüyorum' dedi. Polisin, 'Öldürdün mü, yoksa öldürüyor musun?' demesi üzerine 'Valla daha ölmemiş. Ama katli bana helalse öldürüyorum' dedi. Adres soran polisin 'Ekip gönderiyorum' demesi üzerine de, 'Tamam şu an ağzını kapattım can çekişiyor' diyerek, önceden planladığı cinayeti soğukkanlılıkla işledi."

Kararı doğum öncesi aldı

Veysi Turan'ın öldürme kararını eşi doğum yapmadan önce aldığı vurgulanan dosyada, "Bu kararla cinayet arasında soğukkanlı hareket edebilmesi için yeterli zaman geçmesine rağmen ısrarla vazgeçmeyip eşini öldürdü. Akıl hastası gibi davranan sanığın, doktor raporlarına göre cezai ehliyeti tam" denildi. Bir gün önce doğum yapan ve uyuduğu sırada öldürülen kadın, kendini savunamayacak durumda olduğundan Turan'ın cezasında hiçbir indirim uygulanmadı. Gerekçeli kararda, Mübarek Turan'ın kız kardeşi Rojda Saz'ın, "Doktordan, bir kadının, sezaryenle en fazla 3 doğum yapabileceğini öğrenince çok rahatsız oldu ve bebek doğduktan sonra da ablamı öldürdü" ifadesi de yer aldı.