Bursa'da eşi vefat ettikten sonra oğluyla hayata tutunan 60 yaşındaki Fatma Gönülsüz, 19 yıldır dolmuş şoförlüğü yapıyor.
 
Merkez Yıldırım ilçesi Mesken Dolmuş Durağı'nda çalışan Gönülsüz'ün dolmuş şoförü eşi, 25 yıl önce vefat etti. Yaşadığı acı sonrası kendisini oğluna adayan Gönülsüz, 19 yıldır gece gündüz demeden direksiyon başında ter döküyor.
 
Gönülsüz, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AA muhabirine yaptığı açıklamada, her günün kadınlar günü olduğunu belirterek, "Çünkü bir kadın, tüm erkeklerin annesidir" dedi.
 
Müşterileri ile adeta akraba gibi olduklarını dile getiren Gönülsüz, "Eşim de dolmuş şoförüydü, 25 yıl önce vefat etti. O gün kendi kendime söz verdim. Oğlumun geleceği için eşimin vefatından 6 yıl sonra ailemize ait olan dolmuşun direksiyonuna geçtim. Çok şükür oğlum iki üniversite bitirdi. Ben de duraktaki arkadaşlarımla sorunsuz bir şekilde günlerimi geçiriyorum" ifadelerini kullandı.
 
İlk zamanlarda bazı yolcuların ''Kusura bakmayın, bayan mısınız?'' diye sorduğunu anlatan Gönülsüz, ''Bu soru karşısında ben de 'İyi bakın öyle karar verin' cevabını veriyordum. Daha sonra artık öyle alıştım ki bir vatandaş dolmuşa binmek için elini kaldırsa simasından tanırım. Başka durağın yolcusu mu bizim yolcu mu bilirim. Eşim ölmeseydi evimde otururdum ama rabbime şükürler olsun oğlum beni hiç üzmedi. Ben de mutluyum'' diye konuştu.
 
Dikiz aynasından müşterileriyle sohbet eden ve çevresinde ''Fatma abla'' olarak bilinen Gönülsüz, dikkatli sürüşüyle de tüm dolmuş şoförlerinin takdirini topluyor.
 
Güzergahındaki yokuşlu ve dar sokaklardan defalarca geçmek zorunda kalan Gönülsüz, usta şoförlüğü sayesinde hiçbir zorluk yaşamıyor.