Sıcaklıklar yükseldi bahar artık geldi diye sevinirken meteorolojiden gelen haberler kötü. Yeni haftada hava durumu serin, rüzgarlı ve yağışlı olacak. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. İstanbul'da hava durumu sabah saatlerinden itibaren fırtına öğleden sonra ise yer yer sağanak yağışlı olacak. Sıcaklık değerleriş mevsim normallerinin altında olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceğinin ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağının tahmin edildiğini duyurdu.

Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada yurdun kuzey kesimlerinde başladığı belirtilen sağanak yağışların; yarın iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam etmesinin beklendiği kaydedilerek "Bu yağışlı havaya ilave olarak salı günü ülkemizin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; bugün Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde, yarın ülkenin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde, salı günü Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgası ile hafta sonuna kadar azalarak kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca soğuk ve yağışlı hava sisteminin cuma gününden sonra yurdu terk edeceği ve hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklıklarının artmasının beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hafta boyunca, yurt genelinde tahmin edilen hava durumu, şöyle;

Hava sıcaklığının Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında 4 ila 10 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
YURT GENELİNDE HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bursa'nın doğusu, Bilecik, Ordu, Muş, Bitlis, Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzeyinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

İç ve kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR SERT ESECEK

Genellikle güney ve güneybatı, iç bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.  Yağışların; öğleden sonra Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'un kuzeyi, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı çok bulutlu, kuzeyi ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı   21
EDIRNE Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı   16
İSTANBUL Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı   17
KIRKLARELI Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı   14
EGE Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edremit körfezinin, akşam ve gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege'de kuzeydoğu, İç Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı   21
IZMIR Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı   23
MANISA Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı   23
MUĞLA Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde il merkezi sağanak yağışlı   20
AKDENİZ Parçalı, iç ve doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana ve Osmaniye'nin kuzeyi ile Kahramanmaraş'ın batısının, akşam ve gece saatlerinde Göller yöresinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeyi yerel sağanak yağışlı   21
ANTALYA Genellikle parçalı, iç ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Elmalı ve Korkuteli çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı   19
HATAY Parçalı ve çok bulutlu   23
MERSIN Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu   21
İÇ ANADOLU Genellikle parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Çankırı çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
ANKARA Genellikle parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı   21
CANKIRI Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı   22
ESKISEHIR Genellikle parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı   22
KONYA Genellikle parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı   21
BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlı   19
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı   22
KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışlı   20
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı   15
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı   26
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı   20
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı   24
TRABZON Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı   22
DOĞU ANADOLU Genellikle parçalı, kuzeyinin yer yer çok bulutlu, Ardahan çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Kars, Bingöl, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yerel olarak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın (Pazar) batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
ERZINCAN Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı   18
ERZURUM Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı   15
KARS Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı   15
MALATYA Parçalı bulutlu   21
GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, kuzey ve batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu   22
GAZIANTEP Parçalı ve az bulutlu   22
SANLIURFA Az bulutlu   25
SIIRT Parçalı ve az bulutlu   21