Antalya'da sevgilisi 47 yaşındaki Galip Özdemir tarafından otel odasında öldürüldükten sonra parçalanarak cesedi bavullara konulan 37 yaşındaki Esma Ekinci’nin, cinayetten kısa süre önce katiliyle birlikte röportaj verdiği ortaya çıktı.

Sevgilisi Esma Ekinci’yi öldüren, ardından cesedi parçalayıp valize koyan Galip Özdemir, 30 Ekim Perşembe günü görülen karar davasında Yargıtay yolu açık olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 
Cinayet öncesinde çiftin birlikte röportaj verdiği görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerde Esma Ekinci ile Galip Özdemir’in, Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin, Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (AMBAUM) hazırladığı tez konusuna röportaj verdikleri görülüyor. Esma Ekinci kamera görüntülerinde, uyuşturucu aldıktan sonra bambaşka bir insana dönüştüğünü söyleyerek, "Tarifi mümkün değil. Ben benlikten çıkıyorum. Farklı bir alemde, farklı bir dünyada oluyorum" dedi.



'PSİKOLOJİK OLARAK DİBE VURDUM VEYA VURMAK ÜZEREYİM’

Uyuşturucunun kendisini asabi ve saldırgan yaptığına dikkati çeken Esma Ekinci, röportajda şunları söylüyor: "O anda karşımda kim olursa olsun tanımıyorum. Gözüm hiçbir şeyi görmüyor. Kırıyorum, döküyorum. Etrafa zarar verebiliyorum. Uyuşturucu aldığım zamanlar ve almadığım zamanlar iki farklı kişiliğe bürünüyorum. Bir gün apartmanın 4’üncü katından kendimi atacaktım ki, engellendim. Gerçekten tedavi olmak istiyorum. Çünkü bunun sonu yok. Bunu kullandığımda beni farklı şeylere sürüklüyor. Anlatılacak gibi değil. İnsanları kırıyorum, insanlara kendimi farklı anlatıyorum. Psikolojik olarak dibe vurdum veya vurmak üzereyim."

KATİLİYLE AYNI CÜMLELERİ KULLANDI

Görüntünün ilerleyen bölümlerinde, Esma Ekinci’nin sözlerine katılan Galip Özdemir, "İnsanın öz benliğine kavuşması için uyuşturucuyu bırakması lazım. Ayrıca bunun maddi boyutu var. Uyuşturucuyu temin etmek için para lazım. Uyuşturucunun türü ne olursa olsun illet" dedikten sonra Ekinci’nin muayene sırasına bakmak için kalkıp uzaklaşıyor.

’ZAVALLI MAKTUL’ HİKAYESİ HERKESE CAZİP GELDİ

Galip Özdemir’in avukatı Yadigar Gedik Toy, mahkemenin adli tıp raporunu dikkate almadığını söyledi. Konunun kamuoyuna yansımasının ardından başta gazeteciler olmak üzere, mahkeme tarafından da ’zavallı maktul’ hikayesinin cazip geldiğini kaydeden Yadigar Gedik Toy, "Galip Özdemir bu cinayeti tahrik sonucu işlemiştir. Adli tıp raporunda da belirtildiği gibi maktulün yatak çarşaflarında başka erkek şahıslara ait dokulara rastlandı. Ancak bunu dikkate almadılar" dedi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ YAPILMADI

Galip Özdemir’in eldeki deliller nezaretinde aldatılma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydeden avukat Yadigar Gedik Toy şöyle konuştu: "Bu deliller ışığında müvekkilimin haksız tahrik indirimi alması gerektiğini ifade ettik. Ayrıca, maktulün uyuşturucu kullanması ve psikolojik durumunun iyi olmamasının da dikkate alınmasını isterdik. Yalnız mahkeme henüz gerekçeli kararını vermemekle birlikte, haksız tahrik indirimini kabul etmedi. Neden etmediğini gerekçeli kararı açıklandıktan sonra öğreneceğiz."

’ŞİDDET MAKUL VE MAZUR GÖSTERİLEMEZ’

Esma Ekinci’nin avukatı Aylin Onursev ise şiddetin hiçbir şekilde makul ve mazur gösterilemeyeceğini söyledi. Onursev şöyle dedi: "Bir kişiden en fazla ayrılırken, görüşmeyi kesersin ve hayatından çıkarırsın, öldüremezsin. Ancak Galip Özdemir hunharca öldürmüştür. Ayrıca, maktulün özel hayatı suçun konusunu oluşturmuyor. Suçun konusu insan öldürme. İnsan öldürme sebebi olarak maktulün özel hayatını veri olarak sunamayız. Bu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ve BM İnsan Hakları Sözleşmesi’nde de açıkça belirtilmiştir."

CEZA AĞIRLAŞTIRILMIŞ OLMALIYDI

Mahkemenin kendi takdir hakkını kullanarak Galip Özdemir’e ağırlaştırılmış ömürboyu hapis vermediğine dikkati çeken Aylin Onursev şöyle devam etti: "Kadınların cinayet işlediği davalarda, kadınlar her zaman çoğunlukla şiddet gördüğü durumlarda, yani canına tak ettiğinde cinayet işliyor. Bu durumda kadınlar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılıyor. Oysa ki Esma Ekinci davasında sadece indirimsiz müebbet hapis cezası verildi. Yani kadınların canına tak ettiği durumlarda plansız olarak işlenen suç Türkiye’de ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılıyor. Esma Ekinci davasında ise katil mahkeme heyetinin karşısına ’erkek katil’ olarak çıkması vasıtasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almamıştır."

ELLERİNİ ORMANA GÖMDÜ

İzmir’den Antalya’ya gelerek barlarda garson olarak çalışan Esma Ekinci, geçen yıl kent merkezinde bindiği minibüsün şoförü, evli ve 3 çocuk babası Galip Özdemir ile görüşmeye başladı. 3 ay görüşen Galip Özdemir ile Ekinci, geçen 26 Aralık’ta kaldıkları otel odasında kavga etti.

Ekinci’yi yastıkla boğan Galip Özdemir, kadını odanın küvetine taşıdı. Daha sonra bir mağazadan ekmek bıçağı alan Özdemir, ardından başka bir mağazadan da iki bavul aldı. Otele dönüp küvette Ekinci’nin cesedini parçalara ayıran Galip Özdemir, kadının eşyasını bir bavula, cesedi ise diğer bavula yerleştirdi. Taksiyle otelden ayrılan Özdemir, ormanlık alan yakınında bavullarla birlikte taksiden indi. Bileklerinden kestiği elleri ormanlık alana gömen Özdemir, kadının cesedinin bulunduğu bavulla jandarma ekibine yakalandı. Özdemir, 30 Ekim’de görülen duruşmada ömür boyu hapse mahkum edildi.