Olay, öğle saatlerinde Tren Garında meydana geldi. Ankara’ya hareket edecek olan 12.25 saatli YHT’de telefonla bomba olduğu ihbarı yapıldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, YHT seferleri iptal edildi. Polis ekipleri ve bomba uzmanı dedektör köpek tarafından trende yapılan detaylı aramada bombaya rastlanmadı.

İHBARI YAPAN TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemeler sonunda trende bomba olmadığı anlaşıldı. Ekipler trende bomba ararken, bir yandan da telefonla ihbarı yapan kişiyi tespit etmek için çalışma başlattı. Kısa süre sonra ihbarı yapan kişinin garda bekleyen yolculardan olan ve birliğine teslim olmak için yola çıkacak olan Mehmet C. olduğu tespit edildi.

"BİRAZ DAHA ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN YAPTIM"

Polis garda olduğunu belirlediği Mehmet C.’yi (20) ve yanındaki sevgilisi A.H.’yi gözaltına aldı. Şüpheli polise verdiği ilk ifadede, asker olduğunu ve Ankara’ya gideceğini söylediği, bomba ihbarını sevgilisiyle biraz daha daha fazla vakit geçirebilmek için yaptığını söylediği öğrenildi.

İhbarın asılsız olduğunun anlaşılmasının ardından, YHT seferleri yeniden başlarken, 12.25 treni için bekletilen yolcular tekrar trene alındı. Yaklaşık 1.5 saatlik rötarın ardından YHT, Ankara’ya hareket etti.

Sevgilisi A.H. ile birlikte gözaltına alınan Mehmet C. de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.