Van'da, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit düşen polis memuru Yakup Kurt için ailesi tarafından mevlit okutuldu. Şehidin 3 yaşındaki kızı Elif Liva'nın mevlitte gül suyu dağıtması, katılımcıları duygulandırdı.
BELEDİYE BAŞKANI VE KAYMAKAM DA KATILDI
Şehidin babaevinin bulunduğu Havza ilçesi Demiryurt Mahallesi'ndeki camide okutulan mevlide, baba Naci Kurt, yakınları ile Kaymakam Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Karslı ve vatandaşlar katıldı


KUR'AN-I KERİM'İ ŞEHİT BABASI OKUDU
Mevlidin ardından Nusaybin'de terör örgütü tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz'ın babası Mecit Yılmaz tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, ardından şehitler için dua edildi.

ŞEHİDİN KIZI GÜL SUYU DAĞITTI
Şehidin kızları Beyza (17), Elif Liva ve oğlu Muhammed Furkan Kurt (12) tarafından mevlide katılanlara gül suyu ve çikolata ikram edildi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Elif Liva'nın gül suyu dağıtması camidekilerin duygulanmasına neden oldu. Mevlidin ardından katılımcılara yemek ikramı da yapıldı
Van'da teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 polis şehit olmuş, 1 polis yaralanmıştı. Şehitlerden Yakup Kurt,Havza'da toprağa verilmişti.