Samsun’da Türk Dili Edebiyat öğretmeni olarak çalışmakta olan Hilal Gök 10 Nisan Polis Haftasında polis eşi ve tüm emniyete hitaben duygularını kağıda döktü.

 

“TEK KELİMEYE VATANI SIĞDIRMAKTIR”

Gönlünden geçenleri kağıda döken bütün polislere ve polis eşlerine ithaf eden Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Hilal Gök, bir polise aşık olmanın vatan ve topraklarına aşık olmakla aynı değerde olduğunu ifade ederek 'Bir polise sevdalanmak, tek kelimeye iki kişinin ortak aşkı olan 'Vatan'ı sığdırmaktır' dedi.

 

MİLYONLARCA POLİS VE POLİS EŞİNİN YÜREĞİNDEN GEÇENLERİ İFADE ETTİ

Duygularını ve hissettiklerini kendi Facebook sayfası üzerinden paylaşan ve yüzlerce yorum alan edebiyat öğretmeni Gök, özellikle şehit haberlerinin arka arkaya geldiği son zamanlarda milyonlarca polis eşinin hissettiklerini milyonlarla paylaşırken, paylaştığı her kelimesi ile polis eşi olan öğretmenlere de anlamlı bir mesaj verdi.

 

O POLİS EŞİNİN YÜREĞİNDEN KALEMİNE DÖKÜLENLER

Başta Eşim Ahmet Gök olmak üzere tüm kahraman yiğitlerimize;

Bir polisi sevmişseniz eğer, karanlık uzun gecelerde, yapayalnız kalmayı da seveceksiniz demektir.

Bir polisi sevmek, sinemaya çoğu kez yalnız gitmez, tatilleri kendi ailenle geçirmek demektir.

Zordur polis eşi olmak, korkmamak, hiç yılmamak, sitem etmemeyi öğrenmek demektir...

Helalleşmek demektir polis eşi olmak.

Her sabah, her akşam, en sevdiğini, en iyi koruyana emanet edip;Telefon her çaldığında ürpermektir.

Telsizin 24 saat çalan senini zamanla kanıksamak, kapıdan çıkarken eşiniz 'Telsizini aldın mı? ' diyerek bilmem kaç kez hatırlatmaktır.

Arkadaşınızın yeni doğan bebeğine, ancak yaşına girdiğinde 'hayırlı olsun' deme fırsatı bulabilmektir polis eşi olmak.

Arabanın görülebildiği en son noktaya kadar balkonda beklemek, hele de işe yürüyerek gidiyorsa eşiniz, o heybetli haline bakıp uzun uzun,'Rabbim düşmana fırsat verme'diyerek mırıldanmaktır.

'Baban işte oğlum, Vatan'ı bekliyor'diye avuttuğunuzda oğlunuzu,'Vatan zaten benim anne:)' diyen o muzip yüze uzun uzun bakıp, yumuş yumuş sarılmaktır, polis eşi olmak.

Bir polise sevdalanmak;Doğurmadığın milyonlarca çocuğu sevmek, hiç tanımadığın kimselerin hayat hikayelerinde figüran olmaktır.

Hiç küsmemek, birçok şeyi kendince, çaktırmadan halletmek, geceden çıkmış bir eş uyanmasın diye, yüz kilo kadın, parmak ucunda yürümeyi becerebilmektir.

Gelen her şehit haberiyle sizinde evinize ateş düşmesidir, bir polise yaren olmak.

Eşinin tabutuna sarılan, adını bilmediğiniz o acılı kadının yerine kendinizi koymaktır.

Televizyon başında susturmaya çalışıp kendi isyanını; Utana utana 'Şükürler olsun, bizim ki bu akşamda eve gelecek'demektir.

VATAN'a sevdalanmak demektir bir polise sevdalanmak.

Tepeden tırnağa TÜRK; Tepeden tırnağa AY YILDIZ olmaktır.

Karşılıksız severken anayurdu, nefes aldım yine Türk diyarında diyerek, yetiştirdiğin her bir öğrenciye ilmek ilmek'VATAN'işlemektir.

Ay yıldıza renk verirken, hemen yanı başındaki yiğit kahramanlar,'Bitiremezsiniz Bizi'diye haykırmaktır.

Hırsınızı şimdi olduğu gibi kağıda kaleme dökmek,'Varsın unutulsun adım ama yaşasın sonsuza dek vatanım'diyen o Yesevi Alperen'i eşe,durup durup yeniden sevdalanmaktır.


Bir polise sevdalanmak; Tek kelimeye, iki kişinin ortak aşkı olan 'VATAN'ı sığdırmaktır...