Antalya'da buldog mix cinsi ''Lucas'' isimli köpek, sahibinin bin 200 lira borcu nedeniyle haczedildi. Antalya'da tercümanlık yapan Selay Kırım, 4 yıl önce sokakta bulduğu buldog mix cinsi köpeği sahiplenerek, "Hera" isimli köpeğiyle birlikte evinde beslemeye başladı.

Bu sırada oturduğu sitenin yönetimi, köpeklerin binadan uzaklaştırılması için tahliye davası açtı. Site yönetimi açtığı davayı kazandı. Yargıtay tarafından da onanan karar nedeniyle Lucas, sahibi tarafından bir barınağa bırakıldı. Bir hafta önce kulağındaki yara nedeniyle operasyon geçiren köpeği, sahibi Kırım, site yönetiminden izin alarak 3 günlüğüne evine getirdi.

Bu sırada dava sonucuna göre karşı tarafın avukatının ücreti olan 300 lirayı ödemediği gerekçesiyle Kırım'ın evine haciz memurları geldi. Haciz memurları, faiziyle bin 200 liraya ulaşan alacak karşılığında köpeği haczetti. Haczedilen köpek yediemin olarak bir veteriner kliniğine teslim edildi. Kırım, bir gün sonra avukatların vekalet parasını yatırarak hacizli köpeğini geri aldı.

Köpeği Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir barınağa yerleştiren Kırım, 4 yıl önce sokakta bulduğu Lucas'ın evladı gibi olduğunu söyledi. Kırım, köpeğini geri aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Kırım, "Köpeğimde hacizden sonra inanılmaz bir psikolojik bozukluk oldu. Oynarken artık çok korkuyor. Veteriner kliniğinde aç ve susuz bekletilmiş" dedi. Avukata borcunun kendisine tebliğ edilmediğini savunan Kırım, "Benim borçtan haberim yoktu. İcra memurları gelince haberim oldu. Evimi, eşyalarımı haczetmek varken köpeğimi haczettiler. Bu art niyet göstergesi. Apartmanda başka köpekler de besleniyor ama sadece bana dava açtılar" diye konuştu. Kırım, köpeğine değer biçilmesinin kendisini çok yaraladığını ifade etti.

Kırım'ın avukatı Alev Ersan ise tahliye davasında 3 tanık dinlendiğini, tanıkların köpeğin mikrop taşıdığını ve çocuklar için tehlike oluşturduğunu söylediklerini kaydetti. Bu ifadelere çok şaşırdıklarını belirten Ersan, "Bu tamamen müvekkilimi taciz etmeye yönelik bir dava. Anlayamadığımız şekilde davayı kazanıyorlar ve köpeği haczediyorlar.
Hayvanları Koruma Kanunu'nda 'Ticari amaç güdülmeden ev ya da bahçede beslenen hayvanlar sahibinin borcundan dolayı haczedilemez' deniliyor. Biz bu hacizle ilgili dava açacağız" diye konuştu.

Antalya Barosu'nda hayvan hakları koruma kurulu üyesi olduğunu belirten Ersan, kuruldan bir karar çıkarttıklarını ve bütün avukatlara Hayvanları Koruma Kanunu'nun hacizle ilgili maddesini mesaj olarak göndereceklerini bildirdi.