Sıcak havaların Türkiye genelinde artmasıyla beraber insanlar denizlere koşarken Rizeli bir grup macera sever denizden 1075 rakım yükseklikte ki Ağaran Şelalesi üzerine çıkarak serinlemenin yolunu seçti. 

Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan Ağaran Şelalesi; şehir sıcağı ve neminden kaçanlara serin suda yüzme fırsatı sunuyor. Kızılağaç, kestane ve şimşir ağaçlarının içerisinden süzülerek gelen suyun oyuk oyuk yaptığı, birbirlerinden farklı 9 göl; kenarında duranları bile serinletmeye yetiyor. Şelalenin alt kısmından 150 metre patika yoldan yürüyerek göllere ulaşmak mümkün. Şelalenin döküldüğü yerden 75 metrelik yükseklikteki üst noktaya çıkanlar kendilerini serin suların içine bırakıyorlar. Göllere girenler doğal havuzda yüzerken, şelalenin aşağısında bulunan muhteşem manzarayı da seyrediyorlar.

Çayeli ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Ağaran Şelalesi, son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeyi başardı. Ulaşım yolu düzgün, kullanışlı olduğu için ve kısa mesafede ulaşılabildiğinden dolayı da tercih ediliyor.
 
Zengin menüsü ve yöresel lezzetleri ile hemen şelalenin yanında bulunan “Şelale Konak” gelen misafirleri tesislerinde ağırlıyor. 

Konaklama hizmetini yakın zamanda faaliyete geçiren Şelale Konak işletmesinin sahibi Metin Saklı, “Gizli kalmış bir güzelliği kısa zamanda tüm Türkiye’ye hatta Dünya’ya hizmet edecek hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek; “İşletmemizin yerinde daha önce babadan kalma küçük bir kulübe vardı. Ardından gelen yoğun taleplerle ilk olarak modern yöre mimarisine uygun bir restoran, daha sonrada yine yöre mimarisini yansıtan bir otel inşasını tamamladık. Şu an işletmemiz şelaleyi görmek isteyen herkesin hizmetindedir. Burada mutlu birkaç gün geçirmek isteyen herkese kapımız açıktır. Ağaran Şelalesi’ne gelenlerin buradan mutsuz ayrılma şansı yok. Konuklarımıza burada yeme içme, konaklama, otantik ortam, internet hizmeti yanında doğa yürüyüşü, yüzme, foto safari, bisiklet turu, oyun salonu gibi imkanlar sunuyoruz” diye konuştu.

Rize’de memur olarak çalışan Ahmet Pervane ilk kez ziyaret gittiği şelalede yüzme keyfini yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Rize merkezde sıcak ve nemden kaçarak arkadaşlarla yüksek bir yere çıkmak istedik. Şelalenin yakın olmasıyla burayı tercih ettik. Şelalede tesisi bulunan Metin abi bize göletlere girmeyi önerdi. Muhteşem bir manzara eşliğinde yürüyüş ardından kayaların içinde ki göllere ulaştık. Burada suya girdikten sonra öyle bir serinledik ki kelimelerle anlatamam. Harika keyifli bir gün oldu. Bundan böyle deniz yerine buraya geleceğim. Ayrıca tesislerde konaklayarak sabah saatlerinde bu suya girmeyi herkese tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.