Düziçi İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt (Zindağı) Köyü’nde oturan Osman Gök, iddiaya göre 7 nisan salı günü 80 ES 790 plakalı otomobiliyle evine giderken Sabun Çayı’ndan geçmek istedi. Bu sırada otomobilin arıza yapması üzerine Osman Gök, kızı Sultan’ı otomobilde bırakıp yardım almak için köye gitti. 5- 6 dakika sonra bir yakının traktörüyle dönen Gök, otomobilin kapısının açık olduğunu ve kızının da içeride olmadığını gördü. Hemen yakınlarıyla birlikte minik Sultan’ı aramaya başlayan baba Gök, yaklaşık 2 saat süren arama çalışmalarından sonuç alamayınca jandarmayı arayarak yardım istedi.
 
TERLİKLERİ BULUNDU
 
İhbar üzerine olay yerine jandarma özel harekat timi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Adana İl Emniyet Müdürlüğü su altı ve kara kurtarma polisleri ile 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Vakit kaybetmeden arama çalışmalarına başlayan ekipler, ilk gün minik Sultan’ın kaybolduğu noktanın 50 metre aşağısında terliklerini buldu. 
 
Bunun üzerine 50’si Jandarma Özel Harekat Timi olmak üzere 150 kişilik ekip Sultan’ı bulabilmek için başta Sabun Çayı’nın 15 kilometrelik kısmı olmak üzere bölgeyi didik aradı. Düziçi Belediyesi ekipleri ile köylülerin de katıldığı arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Ekiplerin Ceyhan Nehri ile Sabun Çayı’nın birleştiği noktaya doğru ilerlediği bildirildi.