Independent’ta yer alan habere göre ‘alkosynt’ olarak adlandırılan içecek, alkolün ‘pozitif’ etkilerini taşırken ağız kuruluğu, mide bulantısı ve baş ağrısı yapmıyor.
‘Kaşif’ Profesör David Nutt, 90 farklı alcosynth bileşiminin patentini şimdiden aldı. Hatta bu patentlerden ikisi genel kullanım için sıkı testlere tabi tutuluyor.
‘2050’ye kadar normal alkolün yerini alacak’
Nutt, buluşunun 2050 yılına kadar ‘normal alkol’ün yerini almasını beklediğini belirterek “Alcosynth, karaciğerinize ve kalbinize zarar vermeden kokteylinizden zevk almanızı sağlayacak. Alkolün beyin bilimi hakkında çok şey biliyoruz. Bu, son 30 yılda çok daha iyi anlaşıldı” diye konuştu.
Alcosynth savunucuları, keşfin kamu sağlığı açısından önemli etkileri olacağını öne sürerken Nutt, “Alkolün beyne sağladığı iyi etkileri biliyoruz ve bunları taklit edebiliyoruz. Üstüne üstlük kötü etkilerinden de kaçınabiliyoruz” dedi.
Britanya’da hastalık ve ölümün üç numaralı sanığı alkol
Britanya’da alkole bağlı hastalık ve ölümler sigara kullanımı ile obezitenin ardından üçüncü sırada geliyor. Profesör Nutt da buna vurgu yaparak şunları söyledi: “İnsanlar daha sağlıklı içecekler talep ediyor. İçecek endüstrisi 2050 yılına kadar alkolün ortadan kalkacağını biliyor. Son 10 yıldır bununla ilgili plan yapıyorlar. Ancak bunu aceleye getirmek istemiyorlar çünkü geleneksel alkolden büyük paralar elde ediyorlar.”