Osmaniye'de geziden dönen öğrencileri taşıyan otobüs, başka bir araçla çarpıştıktan sonra sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti.

Yüzlerce Osmaniyeli, kaza yerindeki çalışmaları böyle izledi

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Ahmet İsmet Cebeci 5 Temmuz Ortaokulu’nda sınıf öğretmeninin Osmaniye’de Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’na geziye götürdüğü öğrenciler ile ailelerinin bulunduğu midibüs, dönüş yolunda direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu Cevdetiye Beldesi’nde DSİ’ye ait sulama kanalına düştü. Kazada 14 kişi can verdi.

ÖLÜ SAYISI SÜREKLİ ARTTI

İskenderun’dan geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan 31 KLY 69 plakalı midibüs ile plakası henüz öğrenilemeyen otomobil, Osmaniye-Kozan karayolu Cevdetiye köyü yakınlarındaki DSİ’ye ait sulama kanalı yakınlarında çarpıştı. Kaza sonucu midibüs, sulama kanalına devrildi.
Kazada, midibüste bulunan çocuklar Beritan ve Baver Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Umut Ayas, Merve Pembe ile Nur Seviner, Sevgi Ayas, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Feruşah Esen ve Müzeyyen Keskin yaşamını yitirdi.
Hayriye Nur Seviner, Sevgi Ayas, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Feruşah Esen (midibüs şoförü) ve Müzeyyen Keskin’in yetişkin olduğu, diğerlerinin ise çocuk olduğu bildirildi.
Kazada otomobilde bulunan Ceylin ve Deniz Ercan, İpek Gök, midibüste bulunan Nebile ve Seher Sina Üst, İra Fatma Ercan, Deniz ve Ege Ünlü, İlyas, Olivya, Michel, Vanessa Demirci, Meltem, Naz ve Mehmet Erdem Karakurt, Belinay Ayas, Hüseyin Eşen, Emir Çapu, Fatma Naz Akyürek, Rumeyza Ezgi, Tuana ve Zübeyde Has, Süleyman Arda, Yılmaz, Serpil ve
VALİ: ÖĞRENCİ VE VELİLER KENDİ ARALARINDA ORGANİZE ETMİŞ

Olay yerine gelen Osmaniye Valisi Kerem Al, gezinin okulun resmi bir etkinliği olmadığını, öğrenci ve velilerin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Olayın duyulması üzerine İskenderun’da veliler Beş Temmuz İlkokulu bahçesinde toplanarak yakınları hakkında bilgi almaya çalıştı.