Ordu’nun Kabadüz ilçesinde kediler, bir yavru köpeği feci şekilde yaraladı.
Kabadüz Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarının sahiplendiği ve adını ’Kakao’ verdikleri köpeğin yavrusundan bir tanesine kediler saldırdı. Kediler tarafından ölümcül yaralanan yavru köpeğe sağlık çalışanları sahip çıktı. Sağlık çalışanları elleri ile yavru köpeği tedavi ederek hayatını kurtardı.
Kabadüz Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanı Ayşegül Gündoğdu, “5 aydır sağlık merkezimizin bahçesine sığınan Kakao’ya bakıyoruz. Bu süre içerisinde doğum yapan köpeğimizin yavrularından bir tanesine kediler saldırdı. Ağır şekilde yaralanan yavruyu Ordu’daki hayvan barınağına götürdük. Burada ameliyatı alınan yavrunun bundan sonraki bakımını da bizler üstleniyoruz. Toplum Sağlığı olarak hem halkın hem de hayvanların sağlığına özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle herkesin elinden geldiği kadar bu hayvanlara insanlara olduğu kadar değer verilmesi istiyoruz” dedi.

Bacağı kırıldı

Toplum Sağlığı çalışanlarından Melis Özyürek, “Kakao adını verdiğimiz  köpek bizlere kışın sığındı. Bugüne kadar biz sağlık çalışanları elimizden geldiği kadar köpeğe bakmaya çalıştık. Yaklaşık 2 ay öncesinde doğum yaptı. Bu gün yavrulardan bir tanesine kediler saldırdı. Kedilerin saldırması sonu yavrunun bacağı kırılarak kemik dışarı çıktı. Ameliyat olan yavrumuzun bizde bundan sonraki bakımını yapıyoruz” diye konuştu.