Anneler Günü tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanırken, Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan kadınlar, bu özel günde aile ekonomisine katkıda bulunmak adına günü çalışarak geçirdiler. Fedakar annelerin bazıları, Üç Kemaller Parkı’nda (Tuğlalı Park) kurulan sergide, el emeği, göz nuru hazırladıkları ürünleri sattı. Bazıları da şehrin merkezi yerlerinde günü çiçek satarak geçirdi. 

Anneler Günü için özel olarak kurulan sergide el emeği, göz nuru hazırladıkları ürünleri satan Nefise Hüsrevoğlu isimli anne, “Burada satış yapıyoruz. Zaten, her perşembe günü sergimizi açıp, satış yapardık. Ama bugün Anneler Günü bugün daha iyi satış yaparız diye durmak istemedik. Çocuklarımız gelip anneler günümüz kutlamak istiyor ama biz o işi akşama bıraktık. Biz hep çalışıyoruz yani bugün çalışmak ayrı bir duygu” dedi.

“ANNELER GÜNÜ SADECE BİR GÜN OLMASIN, HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLSUN” 
Münevver Can isimli bir diğer anne ise, sergi alanının kendilerine bir günlüğüne verildiğini belirterek, “Bugün mecburi çalışıyoruz. Çocuklarımızı sabah gördük evden çıktık, geldik. ekmek davasıiçin çalışıyoruz işte. Biz her zaman çalıştığımız için, biz Anneler Günü falan ne bilmiyoruz. Bizim zamanımızda anneler günü mü vardı? Anneler Günü sadece bir gün olmasın, her gün Anneler Günü olsun. Annelere her gün saygı duysunlar da anneler günü olmasın.

KENDİ EVLATLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ 
Günü çiçek satarak geçiren Şermin Sert isimli anne ise, “Biz de anneyiz, bugün de anneler için çalışıyoruz. Anneleri sevindirmek güzel bir duygu. Kendi evlatlarımız için çalışıyoruz. Çalışman gerektiğinde, evlatların için çalışacaksın başka çare yok.