Genç kızın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına 23 Şubat’ta, 'Eğer bir gün intihar etmek isterseniz bunu insanların olmadığı bir yerde yapın. Çünkü insanlar kötü, sizi kurtarmak isteyeceklerdir' yazdığı ortaya çıktı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Çiftehavuzlar Mahallesi Karacabey Mahallesi’nde meydana geldi. Necatibey Kız Teknik Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Rümeysa Cengiz, 5 yıl önce eşinden ayrılan annesi Nurcan Yüksel ile birlikte yaşıyordu. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Rümeysa Cengiz, dün gece annesinin evde bulunmadığı sırada iddiaya göre üçüncü kattaki evlerinin balkonundan atladı.Ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kız, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
Daha önce de intihara teşebbüs ettiği ve okuldaki devamsızlığı nedeniyle öğretmenleri tarafından uyarıldığı öğrenilen Cengiz’in, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına 23 Şubat’ta, 'Eğer bir gün intihar etmek isterseniz bunu insanların olmadığı bir yerde yapın. Çünkü insanlar kötü, sizi kurtarmak isteyeceklerdir' yazdığı ortaya çıktı. Cengiz’in bu paylaşımına arkadaşlarının yaptığı yoruma da '“hap falan çözüm değil' yanıtını verdiği görüldü.

Rümeysa Cengiz’in ölümüyle ilgili soruşturma Cumhuriyet Savcılığı’nca sürdürülüyor.