Sirkeci’de 5 Mart 2014 günü Ebru Güleren’in kullandığı araç arabalı vapura bindiği sırada vapurun hareket etmesi sonucu kayarak denize düşmüştü. Araçta bulunan Güleren’in 5 yaşındaki kızı Ece Su ve annesi Şaziye Güleren hayatlarını kaybetmişti. Kazanın ardından başlatılan soruşturmada aile davadan çekilmiş ve şikâyetlerini geri almıştı.


İlk raporla sonuçlar farklı
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya önceki gün görülen duruşmaya aileden kimse katılmadı. Uzak yol kaptanları Hakan Tuylu ve Cenk Güven ile İTÜ Denizcilik Fakültesi öğretim görevlisi Tanju Kurtuluş tarafından hazırlanan 13 sayfalık bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Sanık Kaptan Erkan Atalay İm, feribot görevlileri Levent Dönmez ve Özay Yaşar ile avukatlarının katıldığı duruşmada okunan raporda Kaptan Erkan Atalay İm, yüzde 30 kusurlu bulunurken aracı kullanan anne Ebru Güleren kazayı önleyici hareketleri yapmadığı, tecrübeli bir araç kullanıcısı olmadığı tespit edilerek yüzde 45 kusurlu bulundu.  
Gemi adamları Levent Dönmez ve Özay Yaşar kazada, yoğun tempolu çalışmanın hayatın olağan akışı içinde zihin sağlığı açısından olumsuz koşullar yaratabileceğine değinilerek 10 tali kusurlu bulundu.
Olayla ilgili soruşturma aşamasında alınan bilirkişi raporunda ise kaptan Erkan Atalay İm’in tam kusurlu bulunmuş, İm’in araçların alınmasının tamamlandığına ilişkin onay almasının gerektiğinin belirtilmişti. Raporda anne Ebru Güleren Yılmaz ile diğer iki şüpheli Özay Yaşar ile Levent Dönmez kusursuz olduğu ifade edilmişti.Ölümden anne kusurlu bulundu!