Osmaniye'de yaşayan 91 yaşındaki Cennet Karabaş nüfus cüzdanını değiştirmeye gidince "ölüsün" cevabı aldı. Cennet ninenin yaşadığını ispat etmek için verdiği mücadele filmleri aratmadı
Ölü Olduğunu Nüfus Müdürlüğüne Gidince Öğrendi



Osmaniye'de yaşayan 91 yaşındaki Cennet Karabaş nüfus cüzdanını değiştirmeye gidince "ölüsün" cevabı aldı. Cennet ninenin yaşadığını ispat etmek için verdiği mücadele "Yaşar ne yaşar ne yaşamaz" filmini aratmıyor.
UZUN SÜREDİR NÜFUS CÜZDANINI DEĞİŞTİRMEMİŞTİ
1925 doğumlu Cennet Karabaş'ın kendinden önce doğan aynı adlı ablası bebek yaşta vefat edince babası yeni doğan kızına da Cennet ismini verdi. O yıllarda nüfus cüzdanı da çıkartılan Cennet Karabaş, evlendi ve 9 çocuğu oldu. Bugüne kadar hiçbir sorun olmayan ve nüfus cüzdanı da var olan Cennet nine, uzun süredir nüfus cüzdanı değiştirmemişti.
ÖLÜSÜN DEDİLER İLAÇLARINI VERMEDİLER
İki ay önce Osmaniye Nüfus müdürlüğüne nüfus cüzdanı değiştirmeye giden Cennet Karabaş'a "nüfus kayıtlarına göre ölüsün ancak mahkemeye verip bu durumu düzeltebilirsin" dendi. Koah hastası olan ve kemik erimesinden dolayı sürekli tedavi gören Cennet nine ne ilaçlarını alabiliyor ne de nüfus cüzdanı olmadığı için hastaneye gidebiliyor.
"BEN NASIL ÖLMÜŞÜM"
Maddi durumu da iyi olmayan Cennet Karabaş, "Ben nasıl ölmüşüm. Ben yaşıyorum. 9 tane çocuk doğurdum şimdi şurada karşınızdayım. Ölmedim dimdik ayaktayım elhamdulillah. Ben ilaçlarımı alamıyorum. İlaçlarım çok pahalı. Kimliğim elimde var kayıtlara giriyorlar ben ölüymüşüm. Ben nasıl ölüyüm" şeklinde konuştu.
"2 AYDIR ADETA MÜCADELE VERİYORUZ"
Annelerinin ilaçlarını alamadıklarını ve çok mağdur olduklarını belirten Cennet Karabaş'ın oğlu Yusuf Karabaş, "2 aydır adeta mücadele veriyoruz. Aslında annemin bu yıla kadar nüfus cüzdanı vardı. Herhangi bir sorunu da yoktu. Babam iki ay önce kanser hastalığından dolayı vefat etti. Babamın aldığı maaş anneme bağlandı. Hiçbir sıkıntı hiçbir sorun yoktu. Ne olduysa iki aydır oldu. Annem nüfus kayıtlarında muhtarın verdiği ölüm belgesiyle öldü görünüyor. Biz bu durumu mahkemeye de verdik. Mahkeme neticeleninceye kadar biz ne yapacağız. Anneme ben bakıyorum. Ben çalışmıyorum işsizim. Annemim ilaçlarını alamıyoruz. Çok zor durumdayız" dedi