YGS'de puanlarının silindiğini belirterek bütünTürkiye'yi ayağa kaldıran liseli genç, ÖSYM'nin dava açacağını duyunca gerçeği daha fazla gizleyemedi
Rize’de, YGS’ de aldığı 463 puanın iki gün sonra sistemde silindiğini ileri süren 18 yaşındaki lise öğrencisi Mehmet Akif Karali,  yalan söylediğini ve sonuç belgelerinde tahrifat yaptığını  itiraf etti.

Rize İMKB Lisesi İnşaat Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Akif Karali, kısa süre önce açıklama yaparak, YGS-5 türündeki 463 puanının daha sonra girdiği sistemde silindiğini gördüğünü iddia etmiş, gözyaşı dökerek yanlışığın düzeltilmesi için başvuruda bulunacağını açıklamıştı.

ÖSYM açıklama yaptı öğrenci  itiraf etti

Karali’nin puanlarının silindigi iddiaları ile ilgili haberlerin yayınlanması üzerine konuyla ilgili araştırma yapan ÖSYM Genel Merkezi, sınav sonuç kağıdında tahrifat yapıldığını belirledi ve iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacağını duyurdu.

Bunun üzerine ailesine itirafta bulunan Mehmet Akif Karali, sonuç belgesinde tahrifat yaptığını  itiraf etti. Gerçeği öğrendikten sonra, genç öğrencinin açıklamaları yaptığı dershanenin yetkilileri de, Karali’nin kendilerini de aldattığını belirterek üzüntü duyduklarını bildirdi.