10 yıl market sektöründe çalışmasına rağmen aşırı kiloları nedeniyle iş kapıları yüzüne kapanan, kendisine "Dev anne oldun" diyerek üzüntüsünü dile getiren oğluyla vakit geçiremeyen Gülşah Çağla Yıldırım (34), tüp mide ameliyatıyla yeni bir hayata adım attı. Zayıfladıktan sonra oğluyla daha sık vakit geçiren anne, yeni iş teklifleri de almaya başladı.

"BİZ SİZİ ARARIZ"

İzmirli Gülşah Çağla Yıldırım, özel sebeplerden dolayı iş hayatına ara vermek zorunda kalınca hızlı bir şekilde kilo almaya başladı. Aşırı yemek ve abur cubur tüketen kadın, 2 yılda tam 112 kiloya çıktı. Market sektöründeki 10 yıllık deneyimine rağmen aşırı kiloları yüzünden iş bulamayan, kapılar tek tek yüzüne kapanan kadına bu dönemde en büyük üzüntüyü ise çok sevdiği 7 yaşındaki oğlu Sarper yaşattı. Annesinin aşırı kiloları nedeniyle onunla oyun oynayamayan ve fazla vakit geçiremeyen Sarper, bir gün annesine kızarak, “Anne sen dev anne oldun. Seninle artık oyun oynayamıyoruz” dedi. Oğlunun ‘Dev anne oldun” cümlesi içerisine bir kor gibi düşen anne, o gün obeziteye savaş açmaya karar verdi.

AMELİYAT OLDU

Diyet veya sporla kilo vermeyi başaramayan kadın, obezite cerrahisi üzerine araştırma yapmaya başladı. Ameliyat olmak isteyen genç kadın, araştırmaları sonucunda İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Genel Cerrah Doç. Dr. Serdar Kaçar ile tanışarak, kararını verdi. 112 kilo ile ameliyata giren Yıldırım, 6 ayda 42 kilo vererek 70 kiloya kadar indi. Kilolu iken yaşadığı psikolojik problemlerin yanı sıra sağlık problemleri de yaşadığını anlatan Yıldırım, "Aşırı kilonun vermiş olduğu; yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıklarım vardı. Karaciğerimde yağlanma oluşmuştu. Bu problemlerin de üstesinden ameliyat ile geldik" ifadelerine yer verdi.

"DEV ANNE OLDUN"

İş bulamamaktan yakınan Yıldırım, aşırı kiloları sebebiyle aile yaşantısında da sorunlar yaşadığını anlatarak, "Oğlum benimle oyun oynamak istiyordu ama ben kilolarım sebebiyle ona ayak uyduramıyordum. Bir gün bana, 'Anne sen dev anne oldun' dedi, çok gücüme gitti. İşte o gün ameliyat olmaya karar verdiğim gündür. Kendi kendime söz verdim, 'Ameliyat olacağım ve oğlumun karşısına sağlıklı bir anne olarak çıkacağım' dedim. Serdar Bey’in ameliyatının ardından hızla kilo verdim. Oğluma verdiğim sözü tuttum" diye konuştu.

ANNEM ARTIK BENİMLE OYNAYABİLİYOR

7 yaşındaki Sarper ise annesinin kilo vermesine çok sevindiğini belirterek, “Annem zayıfladığı için çok mutluyum çünkü artık benimle oyun oynuyor" dedi.