Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin yaklaşık 4 ila 10 derece üzerinde seyrederken, İstanbul’da dün 20 dereceye çıkan sıcaklıkla rekor kırıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Miktad Kadıoğlu, hava sıcaklığında bugün düşüş yaşanacağını ancak önümüzdeki haftadan itibaren havanın daha da ısınacağını söyledi.

‘SALI 25 DERECE’

Önümüzdeki salı günü İstanbul’dasıcaklığın 25 dereceye kadar yükselmesinin beklendiğini anlatan Kadıoğlu, “Eğer sıcaklık Doğu’ya doğru böyle giderse karları buharlaştırma tehlikesi var. Mevcut karların yavaş yavaş erimesi yerine buharlaşması sıkıntı yaratabilir. Kar suyu barajlara gitmeyebilir. Bu havalar susuzluk ve tarımsal alanda sıkıntı yaratabilir” dedi. Hava sıcaklıkları bugünden itibaren batı bölgelerinden başlayarak azalacak. Özellikle cumartesi günü tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışlar yine uzun sürmeyecek ve pazar gününden itibaren hava açacak.

EGE'DE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kıyı Ege'nin bugün sabah saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Güneyden esen kuvvetli rüzgarlarla etkisini arttıracak yağışların, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde Kıyı Ege'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yıldırım ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

Yağışlı havanın bölgeyi hafta sonundan itibaren terk edeceği bildirildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 16

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 16

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Adana: Az bulutlu 22

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 19

Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 18

Trabzon: Az bulutlu ve açık 19

Erzurum: Az bulutlu ve açık  -2

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 16