Cuma sabahları ATV'de izleyici ile buluşan Nihat Hatipoğlu'na "Sabah namazından sonra eşimle birlikte olursam ne zaman banyo yapmalıyım?" sorusu yöneltildi.
"SABAH EZANINDAN SONRA..."

Bergama'dan arayan ismini vermek istemeyen bir izleyici, "Geçen yıl ramazan ayında hocamız şöyle bir cümle kurdu; 'Sabah ezanından sonra eşinizle birlikte olursanız kendinizi sıkmayın, öğlen ezanına kadar banyo etme vaktiniz var.' Buna ihtimal getirmedim. Birliktelikten sonra bir bardak su dahi içmek haram geliyor bana, eşinin elini dahi tutmak haram geliyor. Bu doğru mu?" şeklinde bir soru yöneltti.

"NAMAZDAN SONRA YAPARSA ORUCU BOZULUR"

Hatipoğlu bu soruya şöyle yanıt verdi: "Birincisi, ramazan ayında sabah namazından sonra birlikte olursa 61 gün oruç tutar. Yani hem kaza hem kefaret gerekir. Çünkü sabah namazıyla beraber oruç vakti dolmuştur, eşlerin yakınlaşma vakti dolmuştur. Bu nedenle sabah namazından önce yapıp yıkanmazsa sabah namazını kaçıracağı için haram olur, günaha girmiş olur. Namazdan sonra yaparsa orucu bozulur, 61 gün oruç tutar.

"ÖĞLEN NAMAZINI GEÇİRMEMELİ"

İkincisi de; karıcı koca diğer bir zamanda sabah namazından sonra beraber oldular, o anda yıkanamadılar, yattılar. İki-üç saat sonra yıkandılar. Bu olabilir. Cünup gezmek doğru değil ama öğle namazı vaktini geçirmemeli."