Nerden geldiği belli olmayan bir kurşunun kalbine isabet ettiği 30 yaşındaki  Garip Taşkın  kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Cizre'de bu akşam saat 18.30 sıralarında ilçenin bir çok mahallesinde davul zurnalar eşliğinde yapılan  Nevruz Kutlamaları sırasında kaleşnikoflar, av tüfekleri ve tabancalarla saatlerce binlerce mermi sıkıldı. Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı ilçede bir çok mahalle ve sokakta Nevruz nedeniyle yakılan araç lastiklerinin dumanı ilçe merkezini sararken sıkılan kurşunlardan biri Yasef mahallesinde evine gitmekte olan ve Dicle nehrinde balıkçılık yapan 30 yaşındaki Garip Taşkın'ın kalbine isabet etti. Çevredekiler tarafından ağır yaralı olarak Cizre  Devlet Hastanesi'ne kaldırılan  Garip Taşkın  tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın duyulması üzerine Cizre'de bulunan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve bir grup BDP'li  Cizre Devlet Hastanesi'ne gitti.

İlçenin Cudi, Yasef mahalleleri ile Nusaybin caddesi üzerindeki Nevruz Kutlamaları sırasında zaman zaman göstericiler ile polis karşı karşıya geldi. Nusaybin caddesi üzerinde araç lastikleri yakarak slogan atan göstericilerin dağılması için polisin yaptığı anonsa havayi fişekler, molotof kokteylleri ve taşlarla karşılık veren gençlere panzerlerden tazyikli su sıkıldı. İlçenin bir çok yerinde halen panzerler eşliğinde güvenlik önlemi almaya çalışan polisler ile göstericiler arasında yer yer olaylar devam ediyor.