Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yaşayan 29 yaşındaki Müjde Aktaş Kara, koca şiddetinden kurtulmak için intihara teşebbüs edince, beynine yeterli oksijen gidemediği için komaya girip yatağa bağımlı kaldı.
Çocukları olmayınca damadının kızını dövdüğünü söyleyen Asiye Aktaş, "Müjde, sevdiği adamdan dayak yemeye dayanamadı ve intihara kalkışınca bu hale geldi. Tek isteğim eski haline dönmesi" diye konuştu.

Doğubayazıt İlçesi'nde yaşayan 29 yaşındaki Müjde Aktaş Kara, 7 yıl  önce 31 yaşındaki Ahmet Kara ile evlenerek Muş'un Malazgirt İlçesi'ne gelin gitti. Müjde Aktaş Kara, evlendikten bir süre sonra çocukları olmayınca, iddiaya göre eşinden şiddet görmeye başladı. Koca dayağına dayanamayan Müjde Aktaş Kara, evlendikten 2 yıl sonra tavana bağladığı iple hayatına son vermek istedi. Ancak eşinin ailesi tarafından son anda kurtarılan genç kadın, intihar girişiminden sonra beynine yeterli oksijen gitmediği için komaya girip yatalak kaldı.

Bu olayın ardından da eşi Ahmet Kara, Müjde'yi baba evine getirip bıraktı, ardından boşanma davası açtı. Dava devam ederken Ahmet Kara, iddiaya göre dini nikahla evlilik yaptı ve bir çocuğu oldu.


BABA EVİNDE YATALAK HAYAT

Yatağa bağımlı halde olan ve konuşamayan Müjde Aktaş Kara'ya felçli olan babası 70 yaşındaki Selçuk Aktaş ve annesi 60 yaşındaki Asiye Aktaş sahip çıktı. Evde bakım parası ve engelli maaşıyla hayatını sürdüren aileye, toprak evin yıkılmaya yüz tutması üzerine Doğubayazıt Kaymakamlığı yardım eli uzattı.

Bir yıllık kirası ödenen ve yeni eşya alınan eve taşındıklarını anlatan anne Asiye Aktaş, "Kızım Müjde, Ahmet ile İstanbul'da tanıştı. Severek evlendiler. Çocuğu olmayınca kızımı dövmeye başladı. Her dakika kızıma şiddet uyguluyordu. Müjde, sevdiği adamdan dayak yemeye dayanamadı ve intihara kalkışınca bu hale geldi. Kızım 5 yıldır konuşamıyor ve yürüyemiyor. Kızımla birlikte eşimin de banyo ve tuvalete gitme ihtiyaçlarına yardım ediyorum. Müjde'ye şırıngayla yemek yediriyorum. Tek isteğim Müjde'nin eski haline dönmesi. Paramız olmadığı için tedavi ettiremedik. Müjde çok güzel sağlıklı bir kızdı. Kızımın eskisi gibi yürüyüp konuşabilmesi için tedavi edilmesi gerekiyor. Lütfen yetkililer yardım etsin" diye konuştu.