MOĞOL BAKANIN KIZI ÇIKTI

İsviçre’da okuyan ve "14 Şubat Sevgililer" gününü geçirmek için İstanbul’a tatile gelen Moğolistanlı genç sevgililer boğazda boğularak öldü. Görgü tanıkları erkek olanın boğaza düşünce onu kurtarmak isteyen kız arkadaşının da denize atladığını söyledi. Ülkelerinde tanınan ailelerinin çocukları olduğu öğrenilen çiftin cesetleri bulundu.

5 YILDIZLI OTELDE KALIYORLARDI

 İsviçre’de öğrenci olan Sereter Bat Erdene ile kız arkadaşı Sarengerel Dorlıg Jav 7 Şubat’ta İstanbul’a gelerek Beşiktaş’ta 5 yıldızlı bir otele yerleşti. İddialara göre 2 arkadaş dün aşırı derecede alkol aldı. Sereter Bat Erdene otelin deniz kıyısında bulunan istinat duvarında yürümeye başladı. Bu sırada dengesini kaybederek suya düştü. Olayı gören kız arkadaşı da hemen Erdene’nin peşinden denize atladı. Durumu fark eden otel görevlileri de olay yerine koştu. Ancak 2 öğrenci de dalgaların arasında kayboldu. Durum polise bildirildi. Yapılan aramalarda önce Sarengerel Dorlıg Jav’in cesedine ulaşıldı. Daha sonra yapılan aramalarda Sereter Bat Erdene’nin de cesedinin bulunduğu öğrenildi.

OLAYI OTEL KAMERALARI GÖRÜNTÜLENDİ

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü otel güvenlik kameralarının olayı görüntülendiğini belirttiler. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

AİLELER TÜRKİYE'YE GELDİ

Tarifeli uçakla akşam saatlerinde Moğolistan'dan Atatürk Havalimanı'na  gelen Sarangerel Dorilgjav'ın babası Moğolistan Adalet Bakanı Dambii Dorilgjav  ile Sereeter Bat Erdene'nin ailesini burada Moğolistan Fahri Konsolosluğu  yetkilileri karşıladı. 
Bir süre Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bekleyen aileler, daha  sonra özel araçla havalimanından ayrıldı. İki gencin cenazelerinin ise yarın  ülkelerine gönderileceği öğrenildi.